Cateva beneficii neasteptate ale invatarii unei limbi straine prin cursuri ilsc.ro

Intr-o lume in care totul este din ce in ce mai conectat si globalizat, stiinta de a vorbi mai multe limbi este esentiala astazi. Avantajul evident, desigur, este ca puteti comunica cu usurinta cu cat mai multi oameni posibil, ceea ce este un cadou de nepretuit. Iata avantajele neasteptate ale invatarii limbilor straine, mai ales daca urmati un curs oferit de un institut de top precum https://www.ilsc.ro

Vorbirea si intelegerea unei limbi straine va ofera, de asemenea, acces la resurse culturale pe care nu le-ati putea intelege fara traducere, cum ar fi literatura, muzica sau cinematograful. Prin urmare, invatarea unei limbi straine va ofera toate cheile pentru a va cufunda intr-o cultura diferita, pentru a va imbogati si pentru a va permite sa calatoriti. Pe langa aceste fapte evidente, a sti sa vorbiti si sa intelegeti doua sau mai multe limbi are si alte avantaje pe care probabil nu le-ai stiut niciodata.

  1. Sentimentul de a avea mai multe personalitati

Studiile au aratat ca oamenii care vorbesc mai multe limbi tind sa dezvolte personalitati diferite in functie de limba pe care o folosesc. De exemplu, oameni care vorbesc franceza au uneori tendinta de a deveni mai romantici. Cei care vorbesc germana devin mai pragmatici si asa mai departe. Desigur, nu este o regula generale, insa in functie de limba pe care o vorbim putem “imprumuta” din personalitatea nativilor tarii respective.

  1. Succes profesional

Daca exista o calitate care ar interesa un recrutor 100%, aceasta ar fi cunoasterea cel putin a unei limbi straine.

Nu numai ca va sporeste sansele de a dezvolta relatii de incredere cu partenerii, clientii sau colegii, dar va ajuta sa lucrati la inteligenta emotionala si, prin urmare, sa ganditi mai flexibil si mai creativ. Doua criterii care va vor asigura o cariera profesionala de succes!

  1. Luati decizii mai bune, chiar si financiar!

O serie de experimente efectuate de oamenii de stiinta americani si coreeni au aratat ca „gandirea intr-o limba straina reduce convingerile si prejudecatile pre-ancorate pe care cineva le poate avea si care influenteaza in mod deosebit modul in care se percep avantajele si dezavantajele luarii unei decizii. ” Cu toate acestea, alte studii au aratat ca cunoasterea unei a doua limbi ofera o distanta cognitiva care impiedica o persoana sa ia o asa-numita decizie „automata”. Aceasta distanta accentueaza analiza gandirii inainte de actiune si, prin urmare, reduce reactiile excesiv emotionale si necugetate.

Prin urmare, se spune ca persoanele care vorbesc mai multe limbi ar trebui sa incerce sa ia decizii financiare, punand problema intr-o limba straina lor decat sa se gandeasca la aceasta in limba lor materna.

  1. Un creier sanatos

Stiinta a dovedit ca vorbirea mai multor limbi este un exercitiu zilnic al creierului si ajuta la mentinerea creierului agil si rapid. Invatarea limbilor straine ar schimba structura creierului si o va face mai eficienta. In plus, ar ajuta creierul sa se protejeze impotriva bolii Alzheimer si a altor forme de senilitate. Trecerea de la o limba la alta stimuleaza activitatea creierului si ajuta la construirea unei rezerve cognitive.

Desi este posibil sa nu protejeze dezvoltarea unor boli precum Alzheimer, vorbirea a cel putin doua limbi in mod regulat poate intarzia prezentarea simptomelor ani de zile.

  1. O mai buna intelegere a propriei limbi

Cunoasterea gramaticii, vocabularului si sintaxei unei alte limbi va ajuta sa va intelegeti mai bine propria limba. Intr-adevar, dupa ce atingeti un anumit nivel de cunoastere a celei de-a doua limbi, veti putea face comparatii intre cele doua limbi si modul in care lucrurile sunt exprimate in fiecare limba.

Veti afla multe despre regulile fundamentale ale limbii materne si, prin urmare, ale propriei culturi. Invatarea unei limbi straine este o experienta care deschide ochii, permitandu-va sa intelegeti cum s-au construit si s-au dezvoltat culturile, dar mai ales de unde proveniti.

  1. Un nivel mai bun la matematica

Invatarea unui nou limbaj imbunatateste structura si controlul circuitelor cerebrale. Ca urmare, oamenii care vorbesc mai multe limbi ar avea abilitati analitice mai bune si, prin urmare, un nivel mai bun la matematica.

Un studiu coreean din 2010 care urmarea sa compare invatarea limbilor straine si intelegerea matematicii a concluzionat ca „metoda de invatare a limbilor straine este ca uleiul care ajuta la lubrifierea creierului si ii ofera o mai buna intelegere necesara pentru invatarea matematicii. „

Intr-un sens, invatarea unui limbaj este ca antrenamentul in sport care ajuta mai degraba creierul decat corpul. Antrenamentul regulat va ajuta sa va construiti muschii, astfel incat sa puteti indeplini mai usor anumite sarcini, iar creierul nu pare sa fie diferit.

  1. Acces privilegiat la cultura

V-ati intrebat vreodata ce se pierde intr-o traducere? Ganditi-va la toate cuvintele imposibil de tradus in fiecare limba! Unele limbi au mai multe cuvinte pentru a descrie o idee care are un singur echivalent in limba romana. Cel mai frecvent exemplu este ca engleza, de exemplu, foloseste acelasi cuvant pentru zapada care cade, lapovita, lapovita, viscol, indiferent de situatie. Pentru un eschimos, acelasi cuvant care include toate aceste definitii este de neconceput.

Astfel, stilul unui autor sau al unui artist este uneori dificil de transmis dupa traducere. 

  1. Deveniti o persoana multitasking

Pentru multi multitasking-ul poate fi coplesitor. Daca sunteti obisnuiti sa vorbiti mai multe limbi si sa comutati intre ele frecvent, atunci este usor sa treceti rapid de la o sarcina la alta sau sa faceti mai multe lucruri simultan.

Dupa cum am spus mai devreme, trecerea de la o limba la alta este un exercitiu cerebral care ii permite creierului sa fie la fel de eficient atunci cand vine vorba de trecerea de la o sarcina la alta.

Explicatia din spatele tuturor acestor lucruri este ca creierul are atunci un sens mai bun al prioritatilor si este mai bun la distribuirea diferitelor informatii, favorizand una sau cealalta atunci cand este nevoie.

Pe scurt, a invata o limba straina si a deveni bilingv este o lectie excelenta de smerenie.

Va ajuta sa va schimbati perspectiva asupra lumii pentru a include o viziune care sa cuprinda noua limba. Intelegerea si vorbirea mai multor limbi straine va va ajuta sa avansati si sa va dezvoltati social, cultural si personal. Si veti realiza in curand ca acest lucru va extinde orizonturile in mai multe moduri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.