Diamantele și lumina

Mulți se consideră „fani” ai diamantelor. Cum să nu fii dacă sunt pietre prețioase absolut captivante? Tuturor ne plac diamantele, dacă sunt mari și de calitate excelentă… dar uneori unii subestimează ceea ce lumina obține cu ele.

Ceea ce nu se ia în considerare sunt schimbările pe care diamantul le poate prezenta în funcție de lumină, de mediu și de noi înșine. Nu își schimbă culoarea și nici nu prezintă fosforescență, dar prezintă variații.

Subiectul luminii din diamant este un subiect interesant deoarece nu se vorbește prea mult despre el atunci când este evaluat. Mare greșeală! Deoarece bijuteriile și diamantele sunt obiecte personale. Să nu uităm că diamantele, în special, sunt oferite cu ocazii speciale și de multe ori aceste ocazii au legătură cu universul nostru sentimental. Prin urmare, achiziția de inele cu diamante, spre exemplu, nu trebuie evaluată doar în funcție de carate, mărime, culoare și claritate, ci trebuie observat în ce condiții diamantul din bijuteria care urmează să fie achiziționată arată mai bine.

Pentru a înțelege mai bine acest argument, încercați să observați de la distanță diamantul din bijuteria dvs. De la distanță, dacă diamantul este de bună calitate, va avea o luminozitate excelentă, dar pe măsură ce îl apropii de ochi, diamantul îți va arăta umbre care vor deveni din ce în ce mai mari. Acest lucru se datorează cristalelor care acționează ca oglinzi minuscule, iar umbra pe care o vezi nu este altceva decât propria ta imagine reflectată, deși nu o poți recunoaște.

Știind acest lucru, vei putea înțelege de ce diamantul tău arată diferit în lumina zilei sau în lumină artificială și de ce pare diferit atunci când este observat într-un loc închis, plin de obiecte, față de modul în care arată într-o zonă mare cu spații largi deschise. Diamantul imită și înmulțește mediul, dar evident că acest lucru se accentuează în funcție de dimensiunea pe care o are.

Alege diamantul care iti place cel mai mult! Și bucură-te de aventura de a învăța toate înfățișările pe care ți le va oferi diamantul tău în funcție de lumină și de locul în care va fi observat.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.