Nu pune pe piele nimic din ce nu ai mânca

Știai că 80% din efectele pielii tale sunt influențate de ceea ce faci cu ea și doar 20% este genetică și îmbătrânire naturală?

Pielea este cel mai mare organ al corpului și are o capacitate enormă de a absorbi tot ce primește și de a transporta în fluxul sanguin în câteva secunde. Uneori poate fi mai dăunător să aplici o substanță chimică pe corp decât să o ingerezi.

Este bine cunoscută rutina zilnică de a folosi produse de igienă și îngrijire personală precum cremă de corp, cremă de față, cremă de mâini, deodorant, șampon, balsam, machiaj, pastă de dinți, parfum, protecție solară, săpun pentru mâini și corp. Sunt produse care promit să interfereze cu funcționarea naturală a corpului, cum ar fi transpirația sau producția de uleiuri naturale. Dar cu ce risc? Majoritatea acestor produse conțin substanțe chimice sintetice periculoase, unele derivate din petrol, care modifică glandele, metabolismul, funcțiile corpului și sunt legate direct sau indirect de probleme hormonale, sterilitate și diferite tipuri de cancer.

Este de netăgăduit că pielea se schimbă în timp, iar conștientizarea îngrijirii sale prin folosirea produselor bio și naturale este, fără îndoială, un act de responsabilitate față de sine. Folosirea produselor organice și naturale pentru piele crește șansele de întârziere a îmbătrânirii premature, precum și adăugarea nutrienților necesari pentru a menține pielea sănătoasă și frumoasă. Prin urmare, primul pas pe care ar trebui să îl faci dacă dorești să ai o piele fermă, netedă și sănătoasă este să eviți expunerea acesteia la produse care conțin substanțe nocive. Unele dintre ingredientele la care trebuie să fii atent sunt parabenii, siliconii, ftalați, aluminiul, alcoolii și parfumurile. Pe de altă parte, produsele cu ingrediente naturale și organice îți oferă beneficii pe termen lung.

Da, poate dura mai mult pentru a obține efectele dorite, dar dacă vei fi constant, cu siguranță vei observa nu doar că efectul va apărea, dar se și va menține mult timp. Este esențial să știi care este tipul tău de ten. În funcție de asta vei putea căuta produsele potrivite de îngrijire și tratament care te vor ajuta să-ți menții pielea hidratată, elastică, sănătoasă.

Deși compușii sintetici incluși în produsele industriale de îngrijire a pielii oferă efecte rapide, ei provoacă și daune pe termen lung. Compușii săi chimici pot oferi rezultate vizibile imediate asupra pielii, cum ar fi netezirea ridurilor și reducerea petelor. Cu toate acestea, atunci când organismul încearcă să se adapteze la expunerea constantă la acești compuși toxici și străini, aceste substanțe chimice ajung să dăuneze și să slăbească pielea. Ca urmare, apare inflamarea pielii, sensibilitate, îmbătrânire prematură și înfundarea porilor. În plus, multe produse convenționale de îngrijire a pielii conțin, așa cum menționam anterior, substanțe chimice, cum ar fi ftalați, sulfat de sodiu și parabeni, care perturbă sistemul endocrin. Acești agenți cancerigeni au potențialul de a deteriora profund sistemul imunitar, reproductiv și endocrin. Cu cât folosești mai multe dintre aceste substanțe chimice, cu atât sunt mai mari cantitățile periculoase care pot intra și se pot acumula în corpul tău, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate.

Utilizarea produselor naturale și organice de îngrijire a pielii, pe de altă parte, te asigură că vei obține beneficii nutriționale mari din substanțe naturale, care lucrează în armonie cu corpul tău, permițând pielii să se echilibreze mai bine și să se repare. Ingredientele naturale organice, cum ar fi uleiul de cocos, mierea, aloe vera și untul de shea, de exemplu, sunt cunoscute pentru beneficii precum: calmează, hrănesc, hidratează și lasă pielea catifelată și netedă.

Din păcate, industria cosmetică recurge la testarea pe animale pentru a se asigura că produsele sunt sigure pentru consumul uman. Din fericire, produsele naturale și organice nu necesită astfel de teste, deoarece componentele naturale sunt sigure și inofensive pentru corpul uman. Folosind cosmetice bio de îngrijire a pielii, alegi produse de îngrijire sănătoasă și susții astfel, eforturile de a opri testarea pe animale.

 

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.