Sistemele si accesorii irigatii – sunt cele mai eficiente mijloace pentru a asigura udarea corespunzatoare

Fie ca doresti sa ai o gradina ingrijita si bine udata sau un gazon impecabil sistemele de irigatii de la ragalfermierul.ro isi gasesc locul usor in toate gospodariile romanilor.

Plantele din gradina  vor creste mai bine cu umiditatea uniforma a solului, iar irigarea poate fi o modalitate excelenta nu numai de a conserva apa, ci si de a reduce stresul asupra plantelor si problemele fiziologice precum craparea si putregaiul florilor. Alte avantaje sunt scurgerea redusa la irigarea in panta, adaptabilitatea pe masura ce gradina dumneavoastra se schimba si creste si oportunitatea de a automatiza si optimiza udarea. Aceste sisteme sunt, de asemenea, din ce in ce mai accesibile si mai accesibile pentru gradinarii de acasa, iar multi furnizori detin produse special concepute pentru utilizare la scara mica, chiar si la fel de mici precum paturile si containerele ridicate.

Exista cateva moduri de a iriga o gradina:

Udare deasupra capului cu sistem de sprinklere: aspersoare oscilante sau cu impact;

Udarea manuala; micro aspersoare; banda de irigare prin picurare; furtunuri de inmuiere.

Exista si cateva surse de apa pentru irigarea gradinii:

Apa municipala/oraseneasca;

Apa buna;

Apa de suprafata, cum ar fi paraiele sau iazurile;

Apa de ploaie, captata cu un butoi de ploaie.

Un sistem de irigare instalat corect are mai multe avantaje atat pentru tine, cat si pentru curtea ta. Nu numai ca ajuta la crearea si mentinerea unui gazon cu aspect grozav, dar o configuratie profesionala de irigare va poate economisi bani, timp si energie pe care o puteti cheltui atunci cand va udati singur curtea.

Exista mai multe semne ca sistemul de udare manuala poate sa nu functioneze si ca ar trebui sa luati in considerare un sistem de irigare. Aceste semne includ distributia inadecvata a apei, iarba bruna si alte tipuri de plante. De asemenea, este posibil sa aveti probleme cu un sistem de irigare invechit pe care nu l-ati urmarit indeaproape, inclusiv capete de stropire proaste, supape neetanse si drenaj necorespunzator. Gama de  sistemele si accesorii irigatii – sunt cele mai eficiente mijloace pentru a asigura udarea corespunzatoare, mai ales daca sunt achizitionate direct de la regalfermierul.ro !

Aceste probleme pot risipi apa si pot duce la facturi mai mari la utilitati. Daca aveti un sistem de udare manual sau sistemul  actual de irigare a cunoscut zile mai bune, poate fi timpul sa investiti intr-un sistem de irigare nou, proiectat profesional.

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale unui sistem de irigare este protejarea curtii, a plantelor si a copacilor de udare ineficienta si seceta. Un sistem bine conceput asigura ca iarba si plantele tale primesc cantitatea adecvata de apa. In sezoanele mai uscate sau in perioadele de ploaie inadecvata, un sistem de irigare poate fi diferenta dintre iarba bruna si plantele pe moarte si a avea cea mai frumoasa curte din cartierul tau.

De inteles, la fel de important ca sa aduci suficienta apa in gazon este sa te asiguri ca orice exces de apa scapa de pe gazon. Prea multa apa este la fel de rau, daca nu mai rau, decat sa nu ai suficienta apa. Excesul de apa poate fi daunator pentru solul, va poate inea plantele si poate duce chiar la germinarea buruienilor. Un sistem de irigare ajuta la controlul cantitatii de apa pe care o utilizati. Absorbtia si drenajul adecvate sunt o parte importanta a unui sistem de irigare bun.

Un sistem de irigare este excelent pentru a va asigura ca curtea si plantele sunt udate la momente optime. Dimineata devreme sau cu putin timp inainte de caderea noptii sunt cele mai bune momente pentru udare, oferindu-va un lucru mai putin de care sa va faceti griji atunci cand va pregatiti de munca sau cand incercati sa va relaxati. Un sistem de irigare asigura, de asemenea, ca curtea dumneavoastra primeste apa atunci cand sunteti plecat pentru o perioada lunga de timp.

Cand aveti un sistem de irigare instalat profesional, peisagista va tine cont de alti factori atunci cand va proiecteaza sistemul, cum ar fi clima regionala si amenajarea terenului. Acest lucru va va ajuta sa obtineti o eficienta maxima, evitandu-va sa trageti furtunul prin curte si sa ajustati in mod constant puterea sistemului.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui sistem de irigare este ca, desi proiectarea si instalarea pot fi costisitoare la inceput, nu ar trebui sa necesite multa intretinere odata ce este instalat. De asemenea, se stie ca sistemele de irigare dureaza destul de mult timp. Singurul cost real pe care il veti avea dupa instalare este factura de apa, dar din nou, acum va folositi apa mai eficient. Aceasta inseamna ca un sistem de irigare este o investitie excelenta pe termen lung pentru curtea , economisind costuri in timp.

Profilul  de sol este un factor in determinarea cata irigare trebuie asigurata. Un sol argilos cu un continut mai mare de materie organica va avea o capacitate buna de retinere a apei si un drenaj bun, in timp ce un sol argilos va retine apa cu un drenaj slab, iar solul nisipos va avea o capacitate de retinere slaba a apei. In cazul solului nisipos, veti dori sa udati mai des pentru explozii scurte, in timp ce un sol argilos va fi mai potrivit pentru udari mai putin frecvente si mai adanci.

La regalfermierul.ro este o alegere foarte buna pentru cei care doresc sa cumpere materiale de calitate!

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.