Terapia vampir. Metoda inovatoare de întinerire a feței

În ultimii ani au apărut multe tratamente care promit să combată ridurile, dintre care unele s-au dovedit a fi mai eficiente decât altele.

Una dintre cele mai revoluționare metode, care au fost dezvoltate pentru a combate trecerea timpului pe chip, este utilizarea factorilor de creștere care există în sângele uman. Fără a folosi mulți termeni medicali, factorii de creștere sunt elemente produse printre alte celule de trombocitele existente în sângele uman. Acești factori favorizează creșterea colagenului și a altor substanțe care oferă sprijin și elasticitate pielii, lucrând din interior spre exterior. Prin urmare, această metodă evită folosirea de substanțe care nu sunt compatibile cu pielea sau care sunt reabsorbite în timp sau pot lăsa nereguli.

Datorită utilizării sângelui, care este locul în care se obțin trombocitele, metoda se numește „Vampire Face Lift” sau „Terapia Vampir”. Costul său în Statele Unite este în jur de 1.500 de dolari, deși pot exista diferențe în funcție de specialistul care îl efectuează. Plasma bogată în factori de creștere (PRGF – Plasma Rich in Growth Factors) sau plasma bogată în trombocite (PRP – Platelet-rich plasma) este un tratament medical folosit de ani de zile cu rezultate excelente în medicina regenerativă. Aceasta deoarece servește la îmbunătățirea și accelerarea regenerării tisulare, de exemplu, în implanturile dentare, în ulcerele cutanate sau leziuni musculare sau articulare, motiv pentru care este folosit atât de sportivii de elită, cât și de alți pacienți din clinica de zi cu zi.

Metoda a devenit una dintre cele mai populare și exclusiviste din saloanele de înfrumusețare din Los Angeles. Așa-numitul Vampire facial lifting a fost dezvoltat de Dr. Charles Runels. Pentru a realiza această procedură, sângele este extras și centrifugat pentru a obține o plasmă bogată în trombocite care va fi apoi injectată pacientului. Tratamentul durează mai puțin de 30 de minute, nu necesită intrarea în sala de operație din clinica dermatologică, iar după realizarea procedurii, pacientul poate reveni la activitatea normală, într-un timp foarte scurt. Cu extragerea doar a unei cantități mici de sânge și după un proces de centrifugare se obține o cantitate suficientă de trombocite pe care, după un tratament special se va injecta în zonele de tratat. Odată injectate trombocitele vor începe să elibereze factori de creștere, care vor stimula sinteza colagenului. Începutul acestei sinteze se prelungește până la câteva săptămâni după aplicarea trombocitelor, obținându-se un rezultat mai natural decât cu filler-urile tradiționale.

Metoda dermatologică PRP devine din ce în ce mai la modă. Este un amestec de știință cu glamour. Plasma are efecte benefice asupra întineririi feței și corpului și, din acest motiv, multe vedete o folosesc periodic ca agent antiîmbătrânire pentru a-și îmbunătăți calitatea pielii, în special pe față și pe gât. Astfel, PRP este folosit frecvent cu câteva zile sau săptămâni înainte de un eveniment social, motiv pentru care a fost numit “vampire lifting”, sau terapia vampir. Nu este un produs care produce un lifting, dar îmbunătățește textura, fermitatea și netezimea pielii, datorită efectelor sale atât asupra dermului, cât și asupra epidermei, generând mai mult colagen, acid hialuronic și fibre elastice, într-un mod complet natural. Și, mai presus de toate, nu schimbă aspectul. Spre deosebire de alte proceduri de regenerare facială, PRP este un produs 100% natural, obținut din propriul organism, în special din trombocite. Rezultatele PRP sunt progresive și sunt produse datorită proteinelor sau factorilor de creștere prezenți în trombocitele din sângele propriu. Este vorba despre folosirea mecanismelor reparatorii și regenerative care există deja în interiorul organismului, pentru a elabora un medicament, care apoi se aplică acolo unde se dorește reîntinerirea pielii alterată de soare (fotoîmbătrânire) sau de vârstă (îmbătrânire cronologică). În funcție de vârsta și caracteristicile pacientului, sunt necesare mai multe sau mai puține ședințe.

De asemenea, această metodă, terapia vampir, poate fi folosită pentru a îmbunătăți rezultatele și perioada postoperatorie a intervențiilor chirurgicale plastice faciale, precum lifting facial sau ritidoplastie, lipoinjecție facială sau chiar rinoplastie. Având un efect benefic asupra inflamației în zona operată, recuperarea va fi mai rapidă și, în cazul grefelor sau implanturilor va împiedica și reabsorbția. Plasma bogată în factori de creștere dă rezultate foarte bune în alopecie, mai ales la femei.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.