Ai o infecție a tractului urinar? Iată ce să faci pentru a scapă de ea!

Apariția unei infecții a tractului urinar nu este ceva neobișnuit. Vreme rece, circulație insuficientă a sângelui la nivelul picioarelor, șezut în locuri reci, dar și ședere lungă în costum de baie ud, sau igienă necorespunzătoare…toți aceștia și mulți alți factori au adesea ca rezultat apariția infecției urinare. Mulți oameni se confruntă cu această boală de mai multe ori în timpul vieții. Nu trebuie să fie întotdeauna o problemă serioasă. Uneori, inflamația poate fi controlată cu tratamente naturiste. În acest articol vom afla cum se manifestă de fapt o astfel de inflamație a tractului urinar, care sunt simptomele și cum să scapi de ea cât mai curând posibil.

Cum se manifestă inflamația tractului urinar și simptomele acesteia

Sistemul urinar uman este format din rinichi, uretere, vezică urinară și uretră. Inflamația tractului urinar în sine este o boală cauzată de contaminarea și reproducerea ulterioară a bacteriilor în locuri care infectează ulterior, de exemplu, uretra și, în cel mai rău caz, și vezica urinară sau rinichii. Apoi, apare o creștere excesivă a bacteriilor și o senzație de arsură neplăcută la urinare apare. Uneori, procesul inflamator la copiii mici poate fi observat în principal prin creșterea temperaturii și febră. Bacteriile care provoacă infectia urinara apar cel mai adesea la femei și asta din cauza anatomiei specifice.

Principalele simptome ale inflamației tractului urinar includ:

-Durere la urinare;

-Arsuri la urinare;

-Senzație de urinare insuficientă;

-Mâncărimi ale părților genitale;

-Urinări foarte frecvente;

-Urină prea închisă și mirositoare sau sânge în urină;

-Dureri abdominale inferioare și presiune pentru a urina;

-Frisoane, febră, senzație de slăbiciune asociată cu urinarea frecventă.

Cei mai mulți factori de risc pentru dezvoltarea inflamației tractului urinar

Majoritatea cazurilor de inflamație a tractului urinar apar în principal la femei și fete, așa cum am specificat mai sus. Acest lucru se datorează faptului că uretra este mult mai scurtă la femeie decât la bărbat și, de asemenea, uretra este foarte aproape de anus, ceea ce provoacă o intrare mai ușoară a diferitelor bacterii în uretră. Prin urmare, este necesar să-i învățăm pe copii de la o vârstă fragedă să spele zona genitală din față în spate și niciodată invers.

Șezut pe suprafețe reci și îmbrăcăminte umedă

Bunicile și mamele ne spuneau mereu să nu stăm în locuri reci. Este tocmai din cauza unei posibile inflamații a sistemului urinar. De asemenea, este bine dacă ai în geantă mai mult de un costum de baie pentru a înota în piscină și când stai la piscină. Partea umedă nu se usucă întotdeauna rapid, iar răceala și umezeală pot provoca inflamația menționată mai sus a tractului urinar.

Igienă proastă

S-ar putea spune că aproape toți factorii de risc menționați mai sus, care afectează cel mai mult dezvoltarea inflamației tractului urinar, pot fi influențați prin respectarea regulilor de bază de igienă. Acest lucru este deosebit de important pentru femei și fete, deoarece respectarea lui are cea mai mare influență asupra apariției unei posibile inflamații a tractului urinar. Baza este respectarea obiceiurilor de igienă care sunt corecte. De exemplu, este importantă spălarea frecventă a zonei din jurul organelor genitale în direcția corectă de la uretră spre anus și niciodată invers, deoarece murdăria și bacteriile ar putea pătrunde în aceste părți predispuse la inflamație. De asemenea, ar trebui să fie o regulă dușul după sex, deoarece și în acest caz, se regăsesc tot felul de bacterii. Pentru igiena intimă este bine să folosești diferite geluri de dus care nu irită părțile sensibile și care nu conțin o cantitate mare de substanțe artificiale.

Pe lângă acești factori de risc, mai pot fi genetica și ereditatea, boli precum scleroză multiplă, diabetul, leziunile măduvei spinării sau accidentul vascular cerebral. Toți acești factori pot afecta într-o oarecare măsură extinderea și tratamentul inflamației tractului urinar.

Tratamentul inflamației tractului urinar

Este important să reții toate simptomele care vor duce la constatarea că ar putea fi probleme cu urinarea și inflamația ulterioară a tractului urinar. În cele din urmă, întârzierea inutilă a tratamentului nu are niciun efect. În primele etape, este posibil să încerci diverse metode de tratament la domiciliu, dar de îndată ce acestea nu funcționează, este necesar să consulți un medic. Antibioticele sunt de obicei necesare pentru tratamentul inflamației tractului urinar, pe care medicul le va prescrie pe baza analizei probei de urină examinate. Totuși , pe lângă antibiotice sau dacă situația nu este gravă, putem apela și la tratamente naturiste pentru a sprijini vindecarea tractului urinar. Să vedem!

Merișoare și produsele lor

Merișoarele sunt printre cele mai cunoscute fructe, asociate nu numai cu tratamentul, ci mai ales cu prevenirea inflamației tractului urinar. Merișoarele conțin tanin și D-manoză, care împiedică instalarea bacteriilor dăunătoare pe pereții uretrei și, prin urmare, a inflamației. Astăzi, pe lângă sucul de afine, poți găsi extracte de afine, de exemplu, în diverse suplimente nutritive.

Plante medicinale antiinflamatoare

De asemenea, poți folosi plante medicinale pentru a ajuta cu simptomele inițiale ale infecției tractului urinar. În magazinele specializate, precum Plantum.ro, pe lângă suplimentele cu merișoare, poți cumpăra diverse ceaiuri urologice, compuse, de exemplu, din fructe de soc, fenicul sau cicoare, care sunt ideale de băut. De asemenea, poți face băi scurte în decoct de coada-calului. 

Bea suficiente lichide

Hidratarea este foarte importantă pentru funcționarea sănătoasă a corpului uman. Se aplică și pentru prevenirea și tratamentul bolilor inflamatorii ale sistemului urinar. Prin eliminarea substanțelor nocive din organism și astfel și din uretra, vei proteja întregul sistem urinar. Golește-ți vezica urinară imediat ce începi să simți nevoia să mergi la toaletă. Retenția de urină poate duce din nou la inflamație.

Creșterea imunității organismului

O imunitate bună este, fără îndoială, baza sănătății. Trebuie să îți schimbi stilul de viață printr-o combinație de exerciții și mișcare, o dietă echilibrată și suplimentarea cu vitamine sau suplimente alimentare ce te vor ajută să lupți împotriva  infecției urinare. Pentru suplimentele contra infecțiilor urinare, dar și alte tipuri de produse ce te pot ajuta în acest sens, intră pe Plantum.ro!

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.