BIJUTERIILE PENTRU COPII, PUNTE PESTE ANI

Cadou de bun venit pe lume, botez, zi de nastere, 1 Iunie, Craciun, iepurasul de Paste, Zana Maseluta, sunt atat de multe ocazii pentru a-i rasfata pe cei mici si de fiecare data aceeasi grija: sa alegem ceva care sa ramana ca amintire peste ani. Ceva care sa nu sfarseasca în numeroasele cosuri cu jucarii. Ceva mai mult decat o hainita pe care sa o poarte vreme de doua luni.

Parinti, bunici, nasi, unchi si matuse, multi dintre noi ne-am gasit la un moment dat într-o astfel de ipostaza. Una dintre optiunile pe care le avem la îndemana o reprezinta bijuteriile pentru copii. Dar sunt bijuteriile un cadou potrivit pentru cei mici sau este doar vanitatea celor din jur rasfransa asupra celor mici?

Desigur, cand vine vorba despre factorul estetic, linia de demarcatie dintre bun gust si exagerare este trasa de fiecare noi, în functie de cum dorim sa ne definim, sa ne exprimam ori sa ne simtim noi bine. Cu toate acestea, o recomandare din partea unor creatori de bijuterii cu vechime în domeniu, poate fi prezentata ca mic îndrumar în ceea ce înseamna bijuteria pentru copii.

Sunt bijuterii anume create pentru ei, cu atentie sprita la finisaje si cu elemente de siguranta suplimentare fata de bijuteriile pentru aduti: sisteme de închidere cu protectie a cerceilor prin însurbare cu capacel prin care tija care trece prin ureche nu poate va deranja la purtare, spre exemplu. Cerceii cu tortite sunt extrem de usori, tocmai pentru a nu simti ca îi au în urechi, pentru a nu trage de ei, dar si sisteme de închidere care împiedice desfacerea accidentala. Sau, în cazul bratarilor, verigi de legatura care sa se desfaca în cazul unei agatari foarte purtenice, pentru a nu leza pielea. Desigur, vorbim si de aliaje fara continut de cadmiu sau nichel, metale care ar putea da reactii alergice.

Exceptand cerceii fetitelor, deviniti cumva o traditie care ramane extrem de raspandita, bratarile sunt înca unul dintre accesoriile pe care cei mici le pot purta fara a deveni ostentativi si pe care noi le putem oferi cu încredere. Un charm prins de un snur, ori simboluri asezate pe o bratara din aur, masinute, fluturi, inimioare, nave spatiale si ursuleti, o placuta gravata cu initialele celui care o va purta sunt optiuni pe care le avem atat pentru fetite cat si, dar mai ales, pentru baietei. Caci în cazul baieteilor nu avem foarte multe optiuni la îndemana, bratara fiind, de altfel, singura care se poate preta la purtare continua.

Restul bijuteriilor pe care le veti gasi în magazinul online MOSV, Ma Ofer Sa Visez sunt: brose, rozaii, ori mici coliere sau chiar inele pentru fetite. Sunt genul de cadouri pe care le numim bijuterii de familie, bijuterii pot fi purtate cand si cand, dar care cu siguranta, au o alta proprietate mult mai însemnata decat cea de accesoriu – legatura creata între cel care ofera si cel care primeste bijuteria, o punte peste ani.  Sunt obiecte care vor fi pastrate în caseta de bijuterii a familiei timp în care vor lua forma unei amintiri de valoare. Va fi amintirea ta, legatura dintre voi, punctul care uneste trecutul cu prezentul si care va merge catre viitor, o bijuterie fiind mereu, cu usurinta, transmisa de la o generatie la alta.

Indiferent ca vorbim de o piesa de 250 de lei ori de una de 800 de lei cu diamante, bijuteriile pentru copii pot fi o astfel de punte de legatura peste ani, o legatura de durata, o amintire vie între momente atat de îndepartate în timp. Iar emotia pe care acestea o înglobeaza, pe care o strang si o cresc în jurul lor, este cu adevarat unica. Pentru ca tocmai aceasta este puterea ascunsa a bijuteriilor, pentru ca astfel se creeaza traditiile, pentru ca astfel se cultiva bijuteriile de familie.

Daca te regasesti în acest concept, te asteptam în lumea MOSV, Ma Ofer Sa Visez, cu sute de modele de bijuterii din aur pentru copii, lucrari special concepute pentru cei mici consiliere pentru a transforma cadorile în amintiri de durata.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.