De câte ori putem iubi în viață cu singură inimă?

Se spune că iubești o singură data în viata. Asa sa fie oare? Intensitatea cu care iubești cu siguranță diferă de la o relație la alta. Pot afirma doar că există mai multe tipuri de iubire sau trăiri.

Iubirea inocenta

Prima este cea din copilărie, pe care nu o recunoști, care te agită, nu ști ce se întâmplă cu tine, dar simți că îți place de acea persoană și-ai vrea s-o vezi mai des. Te simți ca intr-un carusel, iar fluturii zburdă prin tine și prin zâmbetul tău.

A doua iubire este cea din liceu, aceea este cea mai dramatică, dar totodată cea mai nevinovată și copilăroasă. Ești la vârsta la care nu te cunoști pe tine, nu îl cunoști pe el, iar fiecare pas pe care îl faci este plin de nesiguranță. Tot ce ști este că poti muta munții din loc, că este iubirea supremă care nu ține cont de diferențe sociale, de cultură, de vârstă. Simți că iubești cum nimeni nu a iubit vreodată și că tot ce simți nu are cum să se termine, iar dacă se întâmplă să își găsească finalul această iubire, simți că te sfârșești odată cu ea.

Când aceasta se sfârșește vin relațiile scurte, dar trecătoare, pentru că se termină la fel de ușor precum au început. Sunt relațiile în care ești curioasă să cunoști, dar nu îndeajuns de răbdătoare să le întreții. Sunt doar relații vindecătoare pentru cea ce urmează.

Drumul spre maturizare

Urmează etapa în care faci alți pași, pe care înainte nu aveai maturitatea îi faci. Este cea care crezi că va fi definitivă și uneori așa este, însă alteori nu și pentru prima dată locuiești cu aceea persoană. Urmează un drum greu, anevoios, îți lipsește puterea, răbdarea de a-l accepta pe cel de lângă tine așa cum este. Tu ești in formare la fel și el, viața vi se conturează ușor, tu nu ești în forma ta finală, nici el. Iubești, ierți, greșești, înduri, nu înțelegi, nu vrei să mai înțelegi, iar cu fiecare zi ce trece te îndepărtezi până ce realizezi că doar obișnuința vă mai leagă.

Ceva ți se întâmplă și apare determinarea. Relizezi că poți înflori din nou, că poți străluci și că îți dorești o schimbare. Aici se încheie această iubire care pe cât de frumoasă a fost pe atât de tristă a devenit, pentru că la un moment dat te-ai simțit captivă în ea. A avut cele mai dureroase lecții și ele te-au făcut să te întrebi dacă chiar există iubirea și dacă da așa arată ea?

Momentul în care știi că ai găsit-o

În timp ce îți tot pui aceleași întrebări fără răspuns. apare un el, iar când îl privești sceptică și neîncrezătoare simți că este EL. Nu l-ai căutat, nu la el ai visat, dar simți că de acum nu mai este loc pentru un altul, iar cu el ajungi să te căsătorești.

Împreună treceți prin toate și de toate, dar ești pregătită să o faci. Experimenați lucruri noi, trăiri incomensurabile, intelegi că iubirea nu este perfectă, că deși are părți bune are si rele, le accepți, îl accepți pe el, dar cel mai important te accepți pe tine și te lași să simți toată acea iubire imperfectă. În drumul vostru sunt momente când vă rătăciți, vă îndepărtați unul de celălalt, dar sunteți pregătiți oricând să vă regăsiți, iar când asta se întâmplă spre surprinderea voastră vă reîndrăgostiți. Cum este posibil să te reîndăgostești de aceiași persoană deși nu a plecat fizic niciodată de lângă tine?

Iubirea împlinită

Aceasta este iubirea în care ai aflat cine ești tu și cu siguranță cine este si el. Deși sunteți diferiți ceva vă leagă, ceva ce nimeni nu poate strica, iar dacă este posibil este ceva mai puternic decât iubirea, pentru că acum ea a devenit liniștea, calea ta, zâmbetul tău, uneori tristețea ta, iar ce nu au avut celelalte relații este acum aici: dorința de a repara si nu cea de a renunța la primul hop. Toate aceste trăiri o face să fie cea mai frumoasă! Într-adevăr, există momente în care uiți aceste lucruri, uneori crezi că ar trebui să renunți, dar până și lupta cu acest sentiment o face să fie frumoasă, iar totul stă in puterea ta să o modelezi și ca ea, iubirea, să devină reflexia ta și să fie ultima.

Ajunsă aici, în acest moment al vieții concluzionezi că nicio iubire nu a fost degeaba, au fost toate lecții, trăiri care fac parte din tine, pe care acum le privești fără resentimente și realizezi frumusețea fiecăreia în parte. Știi că toate acele iubiri au construit ce acum în imperfecțiunea ei este iubirea perfectă și este ultima pentru că iți permiți ție să iubești cu adevărat și să simți tot ce sufletul tău vrea să simtă.

Așadar, iubirea are mai multe forme, în diferite etape ale vieții și nu este important numărul. Fiecare experiență își are rostul ei pentru în final ajungi la acea iubire împlinită.

5/5 - (5 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.