Ce este un boutique hotel?

În lumea ospitalității, hotelurile s-au transformat pentru a oferi experiențe noi oaspeților lor. De la implementarea de noi teme interactive, până la restructurarea spațiilor pentru noi modele hoteliere. Aici intervin hotelurile de tip boutique.

Conceptualizarea a ceea ce este un hotel de tip boutique a luat naștere la mijlocul anilor 1980 în Statele Unite, în special în New York, iar principalul său factor de diferențiere între hoteluri, moteluri sau stațiuni este că acest tip de hotel urmărește să creeze o atmosferă de exclusivitate unică, dat de un set de elemente care se împletesc pentru a crea acel spațiu de clasă, istorie și distincție.

Ian Schrager a fost fondatorul primului hotel boutique din istorie. Originea conceptului se află în Studio 54 din New York. S-a inaugurat în 1984, când se construiau continuu hoteluri grandioase, impersonale și supradimensionate. Studio 54 a optat pentru ceva total diferit. Atenția era orientată cu precădere spre a oferi un grad sporit de intimitatea oaspetelui, spre micile detalii și nu a renunțat la un stil contemporan. Principalul obiectiv atins: clientul să se simtă ca acasă. În anii următori, conceptul de hotel boutique s-a răspândit în alte țări din Europa și din întreaga lume, în special în principalele capitale.

Această conceptualizare s-a consolidat până s-a răspândit în toată Europa în anii 90. Din acel moment a luat amploare și a devenit unul dintre cele mai căutate și așteptate tipuri de hoteluri pentru turiști.

Acest tip de hotel poate fi caracterizat în linii mari prin designul său particular, care combină intimitatea, exclusivitatea și mai ales utilizarea minimalistă a spațiilor de patrimoniu istoric pentru protecția și recunoașterea lor. Așa se face că hotelurile din această categorie sunt de obicei dezvoltate în clădiri mici, cu puține camere, cu personalități unice date de atmosfera locului și în multe cazuri, se regăsesc de obicei în diferite clădiri precum castele, conace sau centre istorice. Un exemplu de astfel de boutique hotel este situat chiar în inima capitalei țării noastre, Suter Palace boutique hotel, un hotel de 5 stele din București, singurul hotel din România inclus în topul hotelurilor de lux, elaborat de revista americană Condé Nast Traveler.

Principala diferență dintre un boutique hotel și celelalte modele de hotel pe care le puteți găsi pe piață constă în ideea sa de a duce conceptul de exclusivitate la un alt nivel:

  • Oferă un tratament deosebit tuturor clienților.
  • Spații unice cu conotații istorice de anvergură, pe lângă o dezvoltare de design interior rafinat care evidențiază toate micile nuanțe pe care le au infrastructura și orașul.
  • Servicii speciale care vizează experiențe noi atât în ​​interiorul, cât și în afara hotelului Boutique, care includ implementarea de produse în spațiile camerelor pentru îmbogățirea culturală pe durata sejurului.
  • Dezvoltarea unui mediu complet care oferă oaspeților acel sentiment de intimitate pe care fiecare individ îl caută, să simți hotelul ca pe o a doua casă.
  • Spații mici pentru o capacitate de cel mult 100 de camere.
  • Locație excelentă. După cum am menționat deja, acest tip de hotel se află de obicei în clădiri istorice, care se găsesc în mare parte în spațiile și centrele istorice ale orașelor. Aceasta oferă o oportunitate cu totul specială, care permite turistului să fie la doar câțiva pași de toată magia din oraș.
  • Experiență gastronomică unică. Hotelurile de tip boutique sunt printre puținele hoteluri care caută să încurajeze și să ofere moduri diferite de a mânca și de a gusta. Așa se face că atât restaurantele sale, cât și barurile sale tind să fie de design modern, legat de ultimele tendințe în design interior. În plus, de obicei au în meniu o mare varietate de propuneri gastronomice asociate tradițiilor, gusturilor și poveștilor tipice locului în care se află.

 

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.