Covoarele – Accesoriul perfect pentru orice cameră

Covoarele sunt accesoriul perfect pentru orice cameră, adăugând caracter decorului care nu are acel nu-știu-ce atrăgător. Dacă ești în mijlocul procesului de a alege un covor ce va fi punctul de atracție al camerei principale, este evident că îți este foarte greu să îl alegi pe cel mai potrivit din atât de multe modele și variante. Pentru că știi și tu, știu și eu, că un covor poate perfecționa sau destrăma schema de decorare a unei camere.

Să nu mai spunem că prețul covoarelor nu este mic – și nici nu ar trebui să fie, având în vedere că sunt atât de valoroase la casa omului. Și pentru că nimic nu mai este simplu pe lumea asta, pe internet să găsesc foarte multe idei de inspirație și discuții despre trenduri și noutăți în domeniu.

Covorul persan este din nou la modă, fiind un model clasic ce nu domină încăperea. A rămas unul dintre cele mai populare și unice modele de pe piață. Covoarele persane sunt foarte versatile, atât ca preț cât și ca modele. Covoarele cu modele geometrice complexe completează frumos sufrageriile mari, cu mobilier minimalist, în care familie preferă joaca pe covor. Dacă vrei un covor persan elegant, alege dintre modelele ton pe ton.

Covoarele cu model sunt potrivite pentru camerele prin care se circulă mult, cum ar fi living-urile, deoarece se uzează în mod uniform și rămân frumoase și peste mulți ani.

Covoarele cu modele geometrice și texturate sunt potrivite pentru camerele ce au nevoie de un covor drept focus central. Dacă pui un covor într-o locație în care se circulă mult, asigură-te că se curăță ușor sau sunt reversibile. Covoarele cu modele complexe se pot asorta cu mobila pentru a crea un tot unitar.

Popularitatea covorului cu fir lung a crescut foarte mult în ultimii ani. Acest covor cu stil texturat și somptuos este ideal pentru confortul din orice cameră. Covoarele cu fir lung, pufoase, aduc un plus de caracter prin tonurile pământii. Firul dens oferă moliciune și adâncime, perfecte pentru dormitoare. Designerii de interioare recomandă alegerea covoarelor cu fir lung în culori naturale, ce aduc aminte de pământ, cum ar fi maroul teracota, pentru a crea un stil rustic cald.

Covoarele gen carpetă sunt foarte apreciate în casele moderne. Sunt practice, versatile și pot fi folosite inclusiv în scopuri decorative pentru holuri înguste, în fața chiuvetei din bucătărie, a căzilor sau a paturilor. Covoarele lungi și înguste au rolul de a oferi un sens de stabilitate și direcție în spațiile deschise. De aceea, oferta de covoare online de toate mărimile și culorile este foarte generoasă.

Îți plac covoarele din blană artificială? Ele au înlocuit cu succes covoarele din blană naturală și au preluat rolul lor de a adăuga un strop de lux în lunile de iarnă sau în încăperile răcoroase tot timpul anului.

Covoarele cu modele geometrice sau abstracte au, de regulă, culori vibrante – de aceea se potrivesc în locații maximaliste în care modelele sunt folosite pentru exprimarea artistică a locuitorilor. În acest caz, secretul constă în asortarea culorilor din covor cu mobila și alte accesorii principale din cameră.

Nu este ușor să alegi covorul potrivit pentru casa ta, însă cred că acest ghid te-a ajutat să-ți faci o imagine mentală despre ceea ce îți dorești să vezi când intri în cameră și să simți sub picioare. Consultă oferta de covoare din online pentru și mai multă inspirație!

5/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.