Cum ne pregătim corpul pentru vară? Tips and tricks pentru o întreținere corporală optimă

După o lunga perioadă de „hibernare”, o perioadă destul de sedentară, momentul rochițelor vaporoase și a pantalonilor scurți este tot mai aproape, astfel că este momentul să ne îngrijim așa cum se cuvine de corpul nostru, pentru a îl pregăti pentru vară și a îl feri de factorii externi nocivi și dăunători.

Întreținerea corporală este o necesitate a vremurilor noastre, mai ales că sedentarismul este tot mai des întâlnit în contextul pandemiei și a faptului că o parte considerabilă dintre noi lucrează de acasă. Lipsa mișcării si alimentația, care nu este întotdeauna cea mai corectă, își lasă amprenta asupra corpului nostru. Tocmai de aceea, întreținerea corporală ar trebui să fie una dintre principalele preocupări din rutina unei femei.

igiena personala

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm, pentru o îngrijire corporală adecvată?

  • Unul dintre cele mai importante lucruri este igiena personală. Este aspectul despre care trebuie să ne îngrijim în fiecare zi și felul în care putem preveni apariția anumitor boli. Produsele de igienă personală pe care le folosim trebuie să fie potrivite tipului nostru de piele, trebuie să fie de calitate, din ingrediente naturale, bio, care să aibă grijă de pielea și de corpul nostru.
  • Include sportul în rutina ta zilnică. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală în fiecare zi, este extrem de benefic pentru organism să faci mișcare măcar 30 de minute în fiecare zi.
  • Încearcă sa previi sau să „tratezi” celulita. Cel mai bun tratament în combaterea celulitei este, bineînțeles, sportul, însă o mare parte din vină o are și alimentația. Mâncarea nesănătoasă, mai ales cea de tip junk-food, este inamicul principal al celulitei. Dacă îți dorești un corp tonifiat, pe lângă sport, optează pentru masaje anticelulitice și un gel anticelulitic bio, pe care să îl incluzi zilnic în rutina ta de întreținere corporală. Acesta poate avea multiple beneficii asupra corpului tău: reduce aspectul de coajă de portocală, îmbunătățește textura pielii și întărește musculatura.
  • Folosește creme de corp și fată cu factor de protecție solară. Aplică-le cu 15-20 de minute înainte de a ieși afară și reaplică o dată la două ore, pentru a menține efectul. Este recomandat să folosești creme cu factor de protecție solară indiferent de anotimp, pentru a preveni ridurile premature, petele pigmentare sau arsurile solare și a reduce riscul de cancer de piele.
  • Odihnește-te suficient! Pentru a îți menține corpul sănătos, este necesar să dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Un corp odihnit poate tine kilogramele în plus la distanță, pentru că atunci când ne simțim odihnite, avem mai multă energie și nu mai simțim nevoia de a mânca necontrolat.
  • Tratează din timp alergiile. Mai ales primăvara, mulți dintre noi se confruntă cu alergiile, motiv pentru care este recomandat să le tratezi și să le ții sub control din timp. În aceasta idee, optează pentru suplimente naturale pentru alergii, pentru a evita strănuturile, inflamația și senzația de mâncărime la nivelul feței.
  • Adoptă o dietă alimentară echilibrată. Include în meniul tău fructe și legume, produse alimentare bogate în proteine și minerale și încearcă să ții la distanță mâncarea nesănătoasă, mâncarea de tip fast-food și dulciurile în exces.
  • Bea cel puțin 2 litri de apa în fiecare zi, pentru că este o importantă sursa de energie și ține permanent corpul în mișcare. Apa ajută la buna asimilare a elementelor nutritive din alimentele pe care le consumi și crește rezistența la efort fizic și intelectual.
5/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.