Cum sa organizam o petrecere in anul acesta cu costuri mici?

Anul nou fericit este aici, in curand vine si zapada. Ne dam cu sania si pregatim caruta pentru primavara – asa cum ii sade bine omului gospodar.

Astazi am aflat din stiri ca nunta, dar si botezul si serbarea bacalaureatului devin un lux anul acesta. Motivul? Costurile exagerat de mari la mancare, chiria salii, si toate cele asemanatoare. Dar cum sa organizam o petrecere cu costuri mici? ‚Small is beatiful’ – apareau cuvintele din titlul celebru al lui Schumacher in mintea mea. O nunta reusita, un botez reusit nu este obligatoriu sinonim cu costuri mari: creativitatea si pregatirea din timp sunt expresiile cheie. Iata cateva idei:

Locatie in apropierea casei

Solutia economica este o petrecere organizata pe langa casa, in gradina. Nu ne mai streseaza gasirea salii adecvate de restaurant, putem sa fim flexibili la fixarea datei. Daca nu avem in gradina un foisor incapator pentru toti invitatii (si de regula nu avem), putem crea rapid si ieftin un spatiu care sa ne protejeze de intemperii cu ajutorul unui cort de gradina. Odata cumparat, ulterior il vom putea folosi la numeroase alte petreceri. Ca decor putem folosi obiecte vechi ale familiei: o bicicleta veche, o masina veche impodobita cu ghirlande florale. Totodata, avand in vedere, ca locatia este in aer liber, avem ingrediente inedite din start: aerul proaspat, arborii din gradina noastra impodobiti cu leduri, faclii care sa ilumineze colturile indragite ale gradinii – toate acestea vor face ca petrecerea noastra sa fie unica.

Mesele si tacamurile le putem imprumuta pe la vecini – asa cum se facea pe vremuri, sau putem sa le comandam impreuna cu mancarea. Daca avem harul si ajutorul necesar, atunci putem prepara bunatatile acasa: astfel mancarea chiar daca va fi cu mici imperfectiuni cu siguranta va fi mai delicioasa, mai ales daca cunoastem si luam in considerare preferintele invitatilor nostri.

Invitatii de participare creative

In loc sa pierdem timpul cu gasirea tipografiei potrivite, alegerea citatului pefect, etc., putem sa scriem invitatiile cu mana. Cu siguranta va fi un gest foarte apreciat de catre invitatii nostri, iar costurile vor fi semnificativ mai mici.

Fotografii inedite

Locatia inedita cu siguranta va inspira fotografii inedite. Spatiul din belsug din gradina permite realizarea pozelor neconformiste: nu toate pozele musai sa fie cu zambet fortat. Spontaneitatea va ajuta ca iubirea fata de cei din jur sa se manifeste spontan asemanator unui izvor iar fotografiile realizate vor fi dovada vie al acesteia si peste ani.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.