Curiozitati Despre Creierul Uman – 7 Informatii Interesante

Curiozitati despre creier cu adevarat impresionante

Vorbim aici, doar de cateva dintre cele mai interesante informatii despre creierul uman. Asadar, iata 7 curiozitati despre creier, pe care e posibil sa nu le fi stiut pana acum.

1. Conform cercetatarilor, un om are intre 40 000 si 70 000 de ganduri pe zi.

2. Creierul uman, cantareste circa 1400g si prelucreaza in fiecare secunda 4 miliarde de biti, dintre care in constiinta noastra, avand acces doar 2000 de biti. De continutul acesta, de 2000 de biti, depinde de felul in care decurge viata ta.

3. Fiecare om poseda intre 10 si 100 de miliarde de celule nervoase in creier, iar fiecare dintre ele, intretine pana la 10 000 de legaturi sinaptice cu celelalte celule. Numarul posibilelor combinatii este mai mare decat numarul atomilor din Univers. Nicaieri in Univers nu poate fi gasita o astfel de complexitate uriasa.

4. Una dintre cele mai interesante curiozitati despre creier este ca, in cazul ideilor spontane, se produc milioane de sinapse, iar tu simti asta ca o usurare sau ca o relaxare.            

5. Emisfera stanga din creier este responsabila in mare parte pentru realizarea lucrurilor din viata cotidiana. Cu ajutorul ei gandesti logic, rational si rezolvi sarcinile matematice.

 6. Cu ajutorul jumatatii drepte a creierului, esti emotional, ai idei, scrii o carte, compui muzica. Emisfera dreapta este considerata asa-numita jumatate feminina.

7. Stresul, bucuria, depresia si mania, toate acestea lasa o urma chimica in creierul uman. Ceea ce gandesti iti influenteaza sentimentele. Ceea ce simti iti influenteaza corpul. Sentimentele placute iti intaresc sistemul imunitar, cele neplacute, il slabesc. curiozitati

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.