7 Curiozitati Despre Creierul Uman

Ai aici, doar cateva dintre cele mai fascinante curiozitati despre creierul uman. Sunt informatii interesante despre sistemul nervos pe care e posibil sa nu le fi stiut pana acum. Iata mai jos doar 7 lucruiri dintre acesta.

Curiozitati despre creierul uman – 7 Informatii interesante

1. Conform cercetatarilor, un om are intre 40 000 si 70 000 de ganduri pe zi.

2. Creierul uman, cantareste circa 1400 g si prelucreaza in fiecare secunda 4 miliarde de biti, dintre care in constiinta noastra, avand acces doar 2000 de biti. De continutul acesta, de 2000 de biti, depinde de felul in care decurge viata ta.

3. Fiecare om poseda intre 10 si 100 de miliarde de celule nervoase in creier, iar fiecare dintre ele, intretine pana la 10 000 de legaturi sinaptice cu celelalte celule. Numarul posibilelor combinatii este mai mare decat numarul atomilor din Univers. Nicaieri in Univers nu poate fi gasita o astfel de complexitate uriasa.

4. Una dintre cele mai interesante curiozitati despre creier este ca, in cazul ideilor spontane, se produc milioane de sinapse, iar tu simti asta ca o usurare sau ca o relaxare.

5. Emisfera stanga a creierului este responsabila in mare parte pentru realizarea lucrurilor din viata cotidiana. Cu ajutorul ei gandesti logic, rational si rezolvi sarcinile matematice.

6. Cu ajutorul emisferei drepte, esti emotional, ai idei, scrii o carte sau poti sa compui muzica. Emisfera dreapta este considerata asa-numita jumatate feminina.

7. Stresul, bucuria, depresia si mania, toate acestea lasa o urma chimica in creierul uman. Ceea ce gandesti iti influenteaza sentimentele. Ceea ce simti iti influenteaza corpul. Sentimentele placute iti intaresc sistemul imunitar, iar cele neplacute, il slabesc.

Iti multumim ca ai avut rabdate sa citesti articolul pana la final. Daca ti-a placut acest articol. s-ar putea sa-ti placa si: Curiozitati Despre China – 13 Poze Incredibile Dar Adevarate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.