De ce nu este bine să te schimbi pentru persoana iubită

De ce ne este frică să rămânem aceeași persoană după ce ne ancorăm într-o relație sau căsnicie? Contrar aparențelor, nu e deloc indicat sa devenim acel „noi”, de care tot auzim, ci să rămânem EU și TU, autentici, din care rezultă un „noi” real, fără să ne prefacem. Să fim eu si tu, cei care ne-am îndrăgostit unul de celălalt, înainte de a exista noi.

Legătura dintre doi oameni formează un întreg, nicidecum o singura persoană. Este bine ca fiecare să aibă tabieturi diferite, gusturi diferite, activități diferite, iar singurul lucru important pe care este necesar să îl aibă în comun este capacitatea de a se iubi reciproc. Păcat că de multe ori gândim mai întai despre ce crede celălalt și nu ce credem noi înșine!

Fii tu și nu purta o mască de dragul celuilalt

Nefericirea apare când renunțăm la propria persoană, crezând că cel de langa noi își dorește să schimbăm ceva la noi. Nu este adevărat! Cel sau cea de lângă tine își dorește să fii tu însuți, de aceea te iubește, de aceea te-a cucerit sau s-a lăsat cucerit de către tine si te-a primit în viața lui, pentru autenticitatea ta.

Cei care intră într-o relație cu gândul de a-l schimba pe celălalt, o poate considera încheiată de la inceputul ei. Spre surprinderea lui, va ajunge să spună:”-Nu mai ești persoana de care m-am îndrăgostit!”

Relația la care unii visează, nu există, pentru că la o relație nu trebuie sa o construiești înainte de a o începe. În mod normal trebuie mai întâi să o incepi și mai apoi sa o construiești. Rămânând autentic, cu calm, răbdare și înțelegere, vei ajunge să ai o relație la care unii doar visează. Vei reuși să te bucuri de cel de lângă tine, să te amuzi atât de defectele lui, cât și să te bucuri de calitățile acestuia.

Persoana cu care pleci pe același drum, cu siguranță își va dori să fie cea mai buna variantă a sa, de care să vă bucurați amândoi. Este ușor? Deloc. Ai fi naiv să crezi asta! Totul depinde de cât de determinat ești să „muncești” la relația ta, iar când îți trece prin cap să afirmi că este greu cu el, gândește-te că poate este greu și cu tine. Dar până la urmă „La bine și la greu” nu sunt doar niste cuvinte goale. Stau la baza a ceva ce poate fi extraordinar când privești în prezent, dar și în urmă. In viitor nu îți dorești să privești,aștepți să te surprindă!

4.8/5 - (5 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.