Astăzi se face școală pentru diplome sau pentru viitor?

O avalanșă de nemulțumiri a pornit de îndată ce diplomele oferite cu lejeritate pentru orice fel de rezultat a devenit noul trend. În timp am constatat diverse nemulțumiri in sistemul școlar românesc. Cu tristețe, indirect am luat parte la toate. Unele m-au afectat, de altele m-am detasat.

Din această avalanșă reies două categorii implicate: părinți si profesori. Acestea două duc un război ce ar trebui să fie dus cât mai departe de copii. În ce consta acest război? Totul se rezumă la cum părinții încearcă să le arate și dicteze profesorilor cum să își facă treaba, iar cei din urmă invață părinții cum să fie părinți. Ironia este că toată lumea are sfaturi și idei, dar nimeni nu le pune in practică.

Cei care suferă sunt de fapt copiii, care nu știu cum ar trebui să fie când vor devein adulți. Mulți din tineri sunt îndrumați să atingă idealurile părinților lor, pe care aceștia din diverse motive nu le-au atins. În fiecare zi  îndrum copiii pe care îi formez să facă ce le face plăcere, nu o meserie bănoasă, pentru că mereu vor fi răsplătiți pe măsura calității muncii depuse de către ei.

Puritatea copiilor trebui cultivată, bunătatea lor trebuie insuflată,  iar simpla lor prezența trebuie respectată. Diplomele sunt pentru cei care muncesc să fie printre cei buni, sunt pentru cei care învață și le face plăcere, este recompensa mult așteptată de către aceștia. Nu este greșit si nici de condamnat ca doar acești copii să primească aceste renumite diplome.

Copiii ar trebui invățați că fiecare etapă a vieții lor se termină într-o nota aparte față de cea anterioară. Este trist să îmbrăcăm robă si togă la orice vârstă. Acestea două sunt simbolul promovării studiilor si marchează începutul vieții de adult în meseria aleasă de fiecare.

Toate obiceiurile de * demult * care fac parte din învățământul * învechit * au devenit nelipsite de la orice eveniment școlar,doar învățatul lipsește. Curios cum condamnăm modul de învațare de atunci, dar îmbrățișăm și preluăm cu toată inima obiceiurile de validare. Trist dar adevărat!

Așa că dragi părinți bucurați-vă de copiii voștri indiferent de ce pot sau nu să facă si lăsați profesorii să își facă treaba așa cum ar trebui! Nu uitați însă că ei îi îndrumă și îi învață nu le oferă cei 7 ani de acasă, cu acești ani trebuie să pășească pe poarta școlii.

 Iar vouă dragi profesori vă rog să mergeți responsabil la școală! În geanta pe care o purtați in mână,  în drum spre școală puneți în fiecare dimineață Pasiunea, Bunătatea, Empatia, Răbdarea, un strop de fericire si înțelepciunea voastră alături de notițele pregătite pentru a fi predate, iar cunoștințele împărtășite vor ajunge în mintea și sufletul copiilor. Însă dacă vă lipsește unul dintre acestea din geanta dumneavoastră, lăsati loc celor care sunt pregătiti să meargă in fața copiilor cu toate acestea. Lăsati-i să meargă la școală doar pe cei care vor să creeze o lume mai bună prin acești copii, șlefuindu-i după chipul și asemănarea lor.Să meargă cu gândul că și copiii lor vor întâlni profesori ca și ei , si că vor vrea să fie tratați cu dragoste și respect de către aceștia.

Pot spune ca parintii aduc pe lume copiii, ii cresc cum stiu mai bine pentru ca dumneavoastra la randul vostru sa va folositi blandetea si maiestria de a creea o lume de adulti frumosi,buni si pasionati.

4.8/5 - (5 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.