Educatia incepe devreme!

Programele inainte si dupa scoala,  ofera o varietate de beneficii copiilor in afara orelor de scoala. Aceste programe nu sunt la fel cu ceea ce ati putea crede ca reprezinta gradinita si nici nu sunt doar pentru copiii foarte mici, cum ar fi sugari si prescolarii.

Iata cateva dintre beneficiile inscrierii copiilor de varsta scolara intr-un program inainte sau dupa scoala:

– Cresterea performantei academice. Copiii care participa la programele inainte si dupa scoala se confrunta cu performante academice crescute. Nu numai ca au timp pentru a finaliza temele, dar au si oportunitati de a invata si de a se angaja in invatare in moduri noi si creative.

– Abilitati sociale imbunatatite. Programele inainte si dupa scoala ofera de obicei o varietate de activitati de grup. Aceste activitati ofera copiilor posibilitatea de a se intalni si de a interactiona cu noi colegi in afara scolii. Copiii practica, de asemenea, abilitati sociale valoroase, cum ar fi munca in echipa, responsabilitatea si ascultarea.

– Mai multa activitate fizica zilnica. Un alt beneficiu al programelor inainte si dupa scoala este promovarea activitatii fizice mai mari. In loc sa mearga acasa si sa se indrepte direct pe canapea, aceste programe incurajeaza miscarea prin jocuri si activitati distractive.

– Structura si siguranta in afara scolii. Un program inainte sau dupa scoala poate oferi parintilor liniste sufleteasca stiind ca copiii lor sunt supravegheati si in siguranta. Structura programelor in afara scolii a demonstrat chiar o reducere a problemelor de comportament la scoala si acasa.

– E timpul sa exploreze si sa se distreze. In cele din urma, un program inainte sau dupa scoala ofera copiilor sansa de a se relaxa, de a explora si de a se distra. Copiii s-ar putea sa descopere un nou interes, sa invete o noua abilitate sau sa se miste si sa consume putina energie suplimentara sau stresul acumulat.

Pentru omul modern educatia nu este doar sa citeasca si sa scrie, ci sa o foloseasca pentru propriile avantaje in viata, pentru a se decurca mai bine in sistemele de invatamant si apoi la job!

Un program bun afterschool poate transforma orele fara scop dupa scoala in timp productiv de invatare. Acesta este un mare beneficiu, mai ales pentru copiii care invata si gandesc diferit. Iata sase lucruri pe care un program afterschool de inalta calitate le poate face pentru copii.

Daca programul afterschool nu este condus de scoala sau de o unitate locala, acesta poate fi o modalitate pentru copilul vostru de a-si face prieteni noi. A fi departe de scoala poate oferi o pauza de la orice activitati obisnuite sau preocupari sociale. Copiii din programele afterschool au mai multe sanse sa fie inclusi si sa simta ca fac parte dintr-un grup. Aceste programe au adesea mai multa supraveghere a adultilor decat ofera timpul de joaca.

Un program bun promoveaza cooperarea, sprijinul si respectul. Acest lucru ii poate ajuta pe copii sa se simta mai in siguranta in a se alatura unui joc sau a incepe o conversatie.  Totul este mai frumos cu un afterschool.

Multe programe afterschool ofera ajutor pentru teme. Acest timp poate fi foarte util pentru copiii care se lupta cu temele acasa sau care nu se pot aseza sa le faca pana tarziu. A face asta dupa scoala poate face seara tuturor mai placuta. Asigurati-va ca asistentii sau alti copii nu fac temele pentru copilul. Unele centre nu au profesori sau asistenti care sunt echipati sa se ocupe de copiii care se lupta cu temele.

Unele programe afterschool ofera cursuri in domenii precum stiinta sau computerele. In aceste sesiuni, nu exista teste si studentii pot lucra impreuna in grupuri. Este un mod distractiv si semnificativ pentru copii de a lucra cu alti copii in zonele care le plac. Programele pot oferi, de asemenea, optiuni artistice, cum ar fi teatru si muzica, care pot ajuta copiii sa gaseasca noi interese.

Intre orele 15:00 si 18:00 este cel mai probabil ca copiii mai mari sa aiba comportamente nu tocmai bune sau sa devina victime ale infractorilor. Este, de asemenea, momentul de varf pentru ca unii copii sa bea sau sa fumeze. Cercetarile arata ca aceste riscuri sunt si mai mari pentru copiii care invata si gandesc diferit. Dar copiii ocupati nu vor avea timp sa se implice in comportamente riscante. Si programele afterschool pot fi o optiune mai sigura. Studiile arata ca copiii din programele afterschool pot obtine note mai bune. De asemenea, ei pot vedea mai putine probleme de comportament.

Pentru copiii carora le lipseste increderea sau au dificultati de invatare, un program afterschool poate fi mai iertator decat scoala. Miza poate sa nu fie la fel de mare. Copiii pot fi mai dispusi sa incerce lucruri noi si sa-si asume mai multe riscuri pozitive. Acest lucru, la randul sau, poate duce la o mai mare stima de sine.

Parintii care acceseaza site-ul teddybar.ro pot descoperi gama vasta de servicii care se diferentiaza in :

– Cresa;

– Gradinita;

– Before and After School;

– Program de Vara.

Cateodata viata profesionala a adultilor poate fi destul de aglomerata, iar multi parinti desi isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor, nu au timpul necesar pentru a se ocupa 24/24 de ore pe zi de acestia. Aici intervine teddybar.ro , oferind servicii profesionale de top in materie de educatie, ce pot fi clasate la nivel occidental! Fie ca vorbim de afterschool, gradinita sau alte activitati, un astfelde program este ceea ce va trebuie pentru cel mic.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.