Tehnician asistenta sociala: o meserie de viitor!

Adesea, cand ne gandim la asistentii sociali, ne gandim la cei care doneaza diferite lucruri. Asistentii sociali se straduiesc neobosit sa-i ajute pe altii si s-ar putea sa va intrebati ce obtin ei din tot acest efort pentru ei insisi. Dupa cum se dovedeste, exista o multime de motive excelente pentru a alege acest domeniu si, dupa cum va vor spune multi asistenti sociali, beneficiile depasesc cu mult dezavantajele. Iata doar cateva dintre beneficiile urmaririi unei cariere interesante si pline de satisfactii in domeniul asistentei sociale.

Toti asistentii sociali, indiferent unde lucreaza, au o oportunitate unica de a face diferenta in viata oamenilor din jurul lor. Asistenta sociala este un domeniu care este centrat in jurul nevoilor altor oameni, iar daca poti da o mana de ajutor semenului tau, atunci poti beneficia de aceasta cariera. Potrivit definitiei, jobul implica ajutarea oamenilor cu scopul de a functiona mai bine in mediul lor .

In unele cazuri, in timp ce alti profesionisti din acest domeniu vor asculta pur si simplu problemele oamenilor si ii vor ajuta sa-si exprime emotiile intr-un mod sanatos, asistentii sociali ii ajuta in mod activ pe indivizi sa ia masuri pentru a-si rezolva problemele si pentru a imbunatati situatia in care se afla. Uneori, ei trimit someri catre agenti de referinta sau ajuta mamele singure sa obtina o pregatire profesionala si sa obtina ingrijire etc. Daca esti genul de persoana care cauta un loc de munca sau o cariera versatila, atunci un loc de munca in asistenta sociala ar putea fi perfect pentru tine. In timp ce sarcinile de ingrijire dificile si orele lungi de munca sunt de obicei o caracteristica tipica in majoritatea mediilor de lucru social, merita remarcat faptul ca multi angajatori vor oferi oportunitatea unor medii de lucru mai flexibile. Asistentii sociali autorizati pot lucra in medii inclusiv medicale, dar pot descoperi ca pozitia lor le faciliteaza sa solicite modificari ale programului lor atunci cand au cea mai mare nevoie. In plus, asistentii sociali autorizati pot lucra alaturi de colegii lor in domenii private, astfel incat acestia sa aiba acces la o oportunitate mai larga de medii de lucru si sa evite orarele obisnuite de lucru, de la 9 la 5. Unele locatii vor permite chiar asistentilor sociali sa-si aleaga propriile ore de lucru intr-o anumita masura, astfel incat sa isi poata reduce riscul de epuizare.

Un asistent social autorizat incepe adesea prin a se specializa cu un anumit tip de clienti. Cu toate acestea, pe masura ce continuati sa va dezvoltati experienta in domeniul clinic si cariera voastra evolueaza, este posibil sa puteti face schimbari in viitor,  fara a va schimba total profesia. Cu alte cuvinte, s-ar putea sa va ganditi sa lucrati alaturi de noi persoane. De exemplu, in loc sa lucrati alaturi de persoane in varsta intr-un cadru clinic, ati putea incepe sa lucrati cu copii sau cu femei cu anumite probleme. 

In plus, persoanele cu o diploma clinica licentiata in asistenta sociala se vor putea bucura de multe beneficii bune de ingrijire a sanatatii, indiferent de mediul in care obtin o cariera. Ati putea descoperi ca veti ajunge sa lucrati in clinici cu persoane care au abuzat de substante interzise sau la dezalvolizare, in spitale, in scoli si o serie intreaga de alte medii. Puteti chiar sa va ganditi sa schimbati specialitatile si sa obtineti o noua certificare daca descoperiti ca concentrarea pe munca clinica incepe sa va plictiseasca sau, pur si simplu, doriti sa incercati ceva nou. Cursurile de la cursuriautorizate.eu pe ramura Tehnician asistenta sociala ofera atestate recunoscute, iar participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere ! Asistenta sociala este o profesie fantastica pentru oamenii carora le place sa-i ajute pe altii. Asistentii sociali sunt echipati cu abilitatile si resursele necesare pentru a ajuta alti oameni sa faca fata bolilor fizice sau mentale, precum si somajului, divortului, saraciei, dependentei, discriminarii, abuzului si diverselor alte preocupari. Unele dintre locurile de munca pe care un asistent social le va experimenta in mod regulat, intr-un cadru clinic, includ asistenta pentru gazduirea sesiunilor de terapie de grup, asistarea chiar in unele situatii medicale alaturid e medic și asistentul specialist si facilitarea accesului la grupurile specifice de terapie atunci cand o eprsoana sau mai multe au nevoie.

Noile abordari ale problemelor sociale si noile tehnologii schimba forma carierei in asistenta sociala pentru multi oameni. De exemplu, noile modele de asistenta medicala, se bazeaza pe asistentii sociali pentru a actiona ca coordonatori de ingrijire pentru pacienti si clienti. In plus, fisele medicale electronice, cloud computing si dispozitivele mobile ajuta asistentii sociali sa coordoneze ingrijirea clientilor intre asistente, medici, farmacisti, asistenti medicali la domiciliu si altii din industrie. 

In acelasi timp, noi parteneriate publice si private au dezvoltat oportunitati pentru comunitati imbunatatite cu care lucreaza asistentii sociali. Intr-adevar, asistentii sociali s-ar putea trezi lucrand alaturi de parteneri corporativi si companii locale, ceea ce le creste capacitatea de resurse necesare pentru a ajuta persoanele vulnerabile. Ati putea chiar sa va creati propriile programe pentru a va servi mai bine comunitatea. In plus, pe masura ce mai multi oameni incep sa foloseasca sistemul de sanatate in intreaga tara, spitalele vor trebui sa angajeze mai multi asistenti sociali clinici autorizati pentru ingrijirea si urmarirea pacientilor. In plus, este de remarcat faptul ca schimbarea oportunitatilor de angajare poate fi partial legata de faptul ca industria se concentreaza pe angajarea mai multor profesionisti barbati. Acestia sunt ingrijorati de faptul ca clientii barbati care au nevoie de asistenta se pot simti mai putin confortabili sa contacteze femeile asistenti sociali, chiar daca in prezent aproximativ 83% din forta de asistenti sociali este alcatuita din femei.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.