Exercitiu De Imaginatie

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie

Imagineaza-ti ca esti un om de afaceri nemultumit de tine, de afacerile si relatiile tale. Sotia vrea sa te paraseasca si afacerea iti e inglodata in datorii. Tu esti obosit de lipsa ta de forta si de curaj.

Intr-o seara ai facut bilantul vietii tale, ai hotarat ca peste doua zile te vei sinucide. Dupa aceasta hotarare, in ziua imediat urmatoare a vietii tale ai privit totul relaxat. A venit si ultima zi. Bucuros ca suferinta ti se va sfarsi, ai savurat din plin micul dejun si chiar i-ai adresat sotiei tale cuvinte dragute si de lauda.

Vesel, ti-ai luat ramas-bun si ai mai facut un ocol pe la vechii tai prieteni pentru care, ani de zile nu ti-ai mai gasit timp. Fiecaruia i-ai adresat cuvinte prietenoase, binevoitoare, ai avut timp pentru a le asculta problemele. Ai avut un zambet pentru fiecare. Te-ai bucurat de soarele diminetii in timp ce mergeai spre birou. Acolo ti-ai intampinat clientii foarte cordial si i-ai consiliat echitabil. Fara sa mai fii sub presiunea vanzarilor, ti-ai prezentat produsele punand mare pret pe nevoia reala a clientului. Cand s-a facut seara, acasa, ai constatat ca in aceasta zi ai inregistrat cea mai mare cifra de afaceri pe care nu ai mai obtinut-o de multa vreme. Acasa, sotia te-a intampinat ca in vremurile de inceput ale casniciei voastre. Ti-a oferit o cina romantica pregatita cu mare atentie.

In noaptea ce urmat, ti-ai dat seama ca nu mai ai nici un motiv sa te sinucizi, asa cum ai planuit. Motivul este urmatorul: Ti-ai schimbat atitudinea se viata, si viata ti-a multumit. Astfel, tu ai hotaat sa traiesti de acum incolo fiecare zi, ca si cum ar fi ” ultima zi ”

In viata, treci prin multe inceputuri si sfarsituri. Important e sa ai intelepciunea de a face diferenta intre ele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.