Grija mâinilor, o rutină fără excepții

Crema de mâini este necesară pentru că mâinile sunt la fel de expuse la agresiuni externe (frig, vânt, radiații ultraviolete) ca fața și pentru că sunt ținute în activitate constantă (manipulare, frecare, spălări repetate). În plus, pielea mâinilor este deosebit de subțire și nu are aproape deloc țesut adipos și, de parcă nu ar fi suficient, îi este mult mai dificil să stabilizeze puținele lipide și componente pe care le are. De asemenea, pH-ul este mai puțin ridicat decât în ​​alte părți ale corpului, astfel încât se deteriorează ușor. Rezultatul: deshidratare, strângere, uscăciune, roșeață, mâncărime, iritație și descoamare.

Că grija mâinilor trebuie să fie constantă și pe tot parcursul anului, este fără îndoială un lucru cert.

Dar orice cremă este bună? Iată câteva elemente esențiale pe care femeile le cer de la crema de mâini: să hidrateze și în plus, să hrănească și să repare, să protejeze și nu doar de soare, să se absoarbă rapid fără a lăsa reziduuri, să ofere un efect calmant imediat pielii sensibile, să protejeze și unghiile, să miroasă bine, să fie în format ușor de manevrat.

În alegerea unei creme de mâini sunt câteva aspecte de luat în calcul: nivelul de hidratare, caracteristicile pielii și componentele produsului, precum parfumurile alergene. În ultimii ani, una dintre principalele măsuri de luat pentru a evita coronavirusul a constat și continuă să constea în spălarea frecventă a mâinilor. Folosirea săpunului și gelului hidroalcoolic îndepărtează virusul de pe mâini dar și stratul care le protejează. Rezultatul? Uscăciune, exfoliere, eczeme și chiar crăpături și răni mici pe degete și între degete. Pentru a preveni acest lucru, experții recomandă aplicarea frecventă a cremei hidratante.

Există o serie de aspecte asupra cărora profesioniștii își concentrează atenția, printre care nivelul de hidratare și durata acesteia. Aceasta este o problemă fundamentală pentru cei care au mâinile uscate și crăpate. Pentru acest grup de persoane este indicat să folosească o cremă hidratantă cu formulă fluidă, care se absoarbe rapid și cu un nivel ridicat de hidratare. Dacă, în schimb, pielea mâinilor este grasă, este recomandat a se evita cremele care conțin uleiuri.

În afară de hidratarea pielii, este interesant de remarcat faptul că dacă pielea mâinilor tinde să se înroșească ușor, este indicat a se folosi un produs fără componente chimice sau parfumuri în compoziție. Pe scurt, un produs fără parfumuri alergene, cum este cazul cosmeticelor bio. În acest fel, pielea mâinilor va fi hidratată, fără a risca vreo reacție alergică sau apariția de roșeață.

Semnele îmbătrânirii se pot reflecta în diverse zone, dar mâinile sunt cu siguranță una dintre ele. Așadar, dacă vrei să te bucuri de mâini delicate și întinerite, nu poți uita de crema de mâini. Pentru că dacă lași pielea să se usuce și să piardă colagen, atunci apar temutele riduri. Dar dacă încetinești acest proces, te vei putea bucura mai mult timp de o piele mult mai fină și fără riduri pe mâini. Crema de mâini face o barieră de protecție, astfel încât pielea să nu sufere la fel de mult la schimbările bruște de temperatură, precum și la mulți alți factori care o pot maltrata. Atât dimineața, în cadrul rutinei de frumusețe, cât și seara, este necesară aplicarea unei creme de mâini.

Pe lângă tot ce s-a menționat, trebuie spus că aplicarea unei creme de mâini bune de două ori pe zi trebuie să fie o rutină fără excepții. Pentru că abia atunci vei observa cum mâinile se recuperează și  întineresc mai mult decât crezi. Pentru că nu este bună doar pentru piele în sine, ci și pentru unghii și cuticule. Așadar, trebuie doar să pariezi pe o cremă care lasă un finisaj cât mai natural și care adaugă o notă de parfum pentru un plus de răsfăț și prospețime.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.