Revelația unui sine redescoperit

Dezvoltarea spirituală este, poate, unul dintre cele mai necunoscute aspecte ale societății și are o mare importanță pentru orice individ. Din păcate, acest subiect a devenit oarecum tabu pentru mulți oameni. Ei îl asociază cu biserica, cu legile ei și, de asemenea, cu Dumnezeu. Într-o lume în care stresul, anxietatea și obligațiile fac parte din viața de zi cu zi a fiecăruia, dezvoltarea spirituală pare să fie o temă irelevantă pentru unii și se întreabă: cum poate exista ceva divin dacă tot ce există este tristețe și durere? Din păcate, acest mod de a gândi condiționează viața oricărei persoane, pentru că pur şi simplu limitează gândurile, orizontul și tot ceea ce poți realiza. Creșterea spirituală este capacitatea de a ști că există ceva mai mult decât ceea ce vezi, de a simți energia care îi înconjoară pe toți, de a fi mai toleranți, umili și de a acționa în situațiile în care este cu adevărat necesar.

În realitate, creșterea spirituală și personală au legături foarte strânse; merg mână în mână perfect, pentru că intră în scenă maturitatea care se dobândește de-a lungul vieții. Maturitatea spirituală devin una cu dezvoltarea personală. De ce creșterea spirituală interioară are mult de-a face cu creșterea personală? Explicația este foarte simplă: spiritul tău este adevăratul tău SINE, unde locuiesc sentimentele și emoțiile tale cele mai pure, profesorul pe care îl porți în tine și pe care de cele mai multe ori nu vrei să-l asculți. Persoana ta are mai multe personalități dobândite de-a lungul vieții prin experiențele pe care le-ai avut și care, mai târziu, devine ego. Ego-ul este ceea ce te împiedică să poți vedea dincolo de ceea ce vezi, să poți pătrunde în interiorul tău și să găsești răspunsurile pentru tine. Este cel care nu îți permite să vezi prin ochii sufletului tău. Având capacitatea de a controla ego-ul sau de a-l elimina pentru totdeauna, este momentul în care creșterea ta spirituală și personală vor fi în plină desfășurare și te vor ajuta să mergi pe calea excelenței, a libertății și a propriei divinități.

Cum să dezvolți creșterea spirituală? Pentru a-ți deschide sufletul și pentru a crește spiritual, poți face mai multe lucruri interesante. Cu toate acestea, pentru ca asta să se întâmple, trebuie să înveți un lucru care este literalmente cel mai important lucru dintre toate: dezvață-te de tot ce ai învățat până acum. Da, chiar așa. Trebuie să te dezveți de tot ce ai învățat până acum. Trebuie să faci o schimbare și să-ți deschizi mintea, să o hrănești cu informații noi, să le analizezi, să le prețuiești și să le dobândești pentru tine. Însă trebuie înțeles că, dacă nu poți accepta greșelile, virtuțile și viața pe care ai avut-o până acum, nu vei putea obține creșterea spirituală și personală pe care o meriți. Odată ce consideri că ai învățat să te dezveți, există niște dinamici interesante care te pot ajuta să ajungi în sfârșit la dezvoltarea spirituală.

Există nenumărate filme și videoclipuri (pe internet) de dezvoltare spirituală care te pot ghida în acest frumos proces de dezvoltare personală și maturitate spirituală. De asemenea, există cărți care îi îndrumă pe oameni către o stare superioară de conștiință, iar lecturarea lor este una dintre cele mai bune moduri de a învăța. Te conectezi direct cu tine și mesajul pe care îl primești îl poți înțelege mai bine. O recomandare în acest este autorul Paul Avram Tukaram. Poate una dintre cele mai bune recomandări pentru procesul de dezvățare personală este cartea „Detox sufletesc – primul ghid de dezvăţare personală”. Unul dintre principiile care-l ghidează pe mentorul Tukaram este acela că nu dă niciodată sfaturi dacă nu provin din experiență. Cea de-a doua recomandare este cartea „Renăscut din propria cenuşă”. În ceea ce privește această ultimă recomandare, Tukaram consideră că “Indiferent de vârstă, sex, profesie, religie sau poziţie socială, cu toţii ne punem întrebări şi căutăm răspunsuri, şi cred că această carte poate fi unul dintre instrumentele care te pot ajuta să le găseşti.”

5/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.