Soluții eficiente care combat căderea părului: ce funcționează cu adevărat

Îți dorești să ai un păr sănătos, însă observi că zilnic pierzi foarte multe fire? Nu-ți face griji, pentru că există soluții pe care le poți aplica pentru a avea o podoabă capilară de invidiat. Descoperă în continuare ce tehnici funcționează atunci când vrei să combați căderea părului.

Asigură-te că ai un stil de viață sănătos

Primul pas către un păr puternic constă într-un stil de viață echilibrat. Asta înseamnă să te odihnești destul, să te hidratezi corespunzător și să ai o alimentație sănătoasă, din care să nu lipsească fructele și legumele. De asemenea, poți consuma alimente care să stimuleze creșterea părului: ouă, fructe de pădure, spanac, pește, cartofi dulci, nuci, avocado, semințe de floarea soarelui, ardei, creveți, stridii, fasole și carne. Toate acestea conțin o serie de vitamine, minerale și nutrienți ce contribuie la menținerea sănătății părului și scalpului.

Folosește vitamine și minerale pentru întărirea părului

Pe lângă o alimentație sănătoasă, este bine să apelezi și la suplimente care să îți completeze dieta. În materie de vitamine căderea părului, caută variante sigure, recomandate de specialiști. De exemplu, Revalid Hair Complex, cu vitamine, minerale, aminoacizi și extracte naturale, susține creșterea părului. Formula este dezvoltată în Elveția și e îmbunătățită cu Biotină și Vitamina D, pentru a sprijini procesele naturale ale corpului, susținând părul sănătos din interior spre exterior.

Menține o rutină corectă de îngrijire a părului

Dacă vrei ca părul tău să fie sănătos, asigură-te că ai grijă de el în mod constant. De exemplu, spală-te pe cap cu un șampon de calitate, care să hrănească firul de păr și să mențină sănătatea scalpului. Acordă atenție modelelor de uscătoare sau aparate de stilat pe care le cumperi și alege-le doar pe acelea care nu deteriorează părul. Piaptănă-te zilnic, pentru că un păr încurcat se va rupe mult mai ușor.

Folosește măști nutritive și clătește părul cu ceai verde

Măștile cu ulei de măsline sau ulei de cocos îți pot întări părul, iar un alt truc eficient constă în clătirea scalpului cu ceai verde. Totuși, nu te aștepta ca aceste variante să facă minuni. Deși sunt produse naturale, eficiența lor va fi în general mai mică decât în cazul produselor create de specialiști. 

Evită stresul sau încearcă să practici activități relaxante

Ai observat cum în perioadele dificile părul tău cade mai mult decât de obicei? Nu este nimic neobișnuit, pentru că stresul afectează întregul organism, iar căderea părului este doar unul dintre efectele vizibile. Poate nu ai cum să elimini complet orice factor de stres din viața ta, însă ai la îndemână o serie de variante la care poți recurge: practică yoga sau pilates, refugiază-te la final de zi în lectură sau într-un film relaxant, fă sport, mergi la masaj sau pur și simplu alocă-ți mai mult timp pentru pasiunile tale.

Adaptează-ți ritualul de îngrijire în funcție de sezon

Fiecare anotimp poate afecta părul în moduri diferite. De exemplu, soarele verii poate degrada firul de păr, așa că e bine să îl protejezi, acoperindu-l cu o pălărie cu boruri largi sau cu o eșarfă lejeră. Există chiar și pălării cu SPF, care împiedică radiațiile soarelui să pătrundă și să degradeze părul. Frigul sau precipitațiile din timpul iernii pot fi și ele problematice, așa că este recomandat să îți speli părul cu șampoane hidratante, să folosești măști nutritive și să îți acoperi capul atunci când ieși afară.

Ai grijă la ceea ce porți pe cap și la modul în care aranjezi părul

Pentru că tocmai am vorbit despre a-ți proteja părul cu o eșarfă sau o pălărie, e necesar să ții cont de un aspect important în acest sens. Dacă porți foarte des accesorii care strâng părul și apasă scalpul, este posibil să observi că pierzi zilnic mai multe fire ca înainte. În cazul în care obișnuiești să porți șepci sau căciuli foarte strâmte, încearcă să le înlocuiești cu variante care să nu blocheze circulația la nivelul scalpului și să nu tocească firele de păr. Îți place să-ți prinzi părul în coadă? Poate e momentul să îl lași liber mai des sau să apelezi la o tunsoare care să elimine necesitatea cozii.

Tunde frecvent vârfurile degradate

Chiar dacă visezi la păr lung, nu e indicat să eviți tunsul luni sau ani întregi. Cu timpul, vârfurile părului se tocesc și se despică, iar rezultatul nu este deloc cel pe care îl așteptai. În loc să ai un păr de invidiat, poți observa că acesta se rupe și cade aproape din senin. Soluția? O vizită la salon, unde stiliștii știu exact cât trebuie să taie pentru a reda sănătatea părului.

Pe lângă soluțiile de mai sus, nu uita un aspect important: căderea în exces a părului poate fi și semnul unui dezechilibru hormonal sau al unei alte afecțiuni, precum o problemă dermatologică sau o anemie. De aceea, când te confrunți cu păr fragil, care cade mai mult decât de obicei, este bine să discuți și cu un medic, pentru a exclude problemele ce pot reprezenta un pericol real.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.