A început sezonul cald. Cum îți ferești câinele de purici și căpușe

Sezonul cald este sezonul puricilor și căpușelor pentru proprietarii de câini. Pentru aceștia lupta cu puricii și căpușele este una acerbă și continuă. Aceste insecte, urâte de toată lumea, sunt greu de eradicat, mai ales când animalul intră zilnic în contact cu unele noi.

Iată ce poți face pentru a scăpa de puricii si căpușele care îi fc animalului viața insuportabilă:

  1. Folosește produse de prevenire cu acțiune îndelungată 

Există multe produse de prevenire a puricilor și căpușelor disponibile în prezent. Tocmai de aceea este greu să-ți dai seama care este cel mai bun produs de combatere a puricilor și căpușelor. Îți poți da seama care sunt acestea uitându-te la trei factori cheie:

  • Activitate reziduală bună (ceea ce înseamnă că acesta continuă să ucidă puricii și căpușele în timp)
  • Eliminare rapidă și eficientă a puricilor și căpușelor 
  • Nivel ridicat de siguranță
  1. Alege un produs care combate întregul ciclu de viață al puricilor

Doar uciderea puricilor adulți nu este suficientă, mai ales dacă animalul are deja purici, iar tratamentul nu este administrat preventiv. În cazul în care animalul are deja câțiva purici (doi sunt suficienți pentru a se înmulți peste noapte, o singură femelă depunând până la 50 de ouă pe zi), este important să alegi o substanță care are acțiune totală. Adică, aceasta trebuie să ucidă nu doar puricii adulți ci și ouăle de purici și să stopeze creșterea puricilor în stadiul de larvă și pupă.

  1. Tratează toate animalele din gospodărie 

Pentru a preveni reinfestarea este important să tratezi toate animalele, inclusiv pisicile pe care le ții doar în casă. Puricii de pe câine pot ajunge cu ușurință pe pisică, sau pe alte animale, inclusiv pe rozătoare, precum hamsteri. În cazul celor din urmă, este important să ceri sfatul medicului veterinar dacă observi ca este infestat cu purici.

Fii mereu pregătit pentru situații de urgență

Odată ce adopți un câine este important să fii pregatit pentru cele mai neplăcute situații. Desigur, nimeni nu vrea să se gândească la acestea, însă cu siguranță nu vrei sa fii în situația în care animalul are nevoie urgentă de asistență medicală, iar tu trebuie să stai să te interesezi unde poți merge cu acesta. Prin urmare, asigură-te că ai mereu la îndemână adresa și numărul de telefon al celui mai apropiat cabinet veterinar non stop.

Iar dacă nu poți pleca rapid cu animalul de acasă, sau din locul în care va aflați, este important să știi că poți apela oricând la serviciile oferite de un medic veterinar deplasare la domiciliu Bucuresti.  Aceasta se va deplasa în cel mai scurt timp la adresa indicată de tine, unde va consulta animalul și îi va acorda ajutorul de care are nevoie. Iar dacă este necesar, medicul va prelua animalul și îl va transporta la clinică pentru investigații suplimentare.

Este vital sa fii pregătit din timp cu toate aceste informații, deoarece în cazul unei situații neplăcute, fiecare minut contează! 

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.