Sute de aparitii in media recomanda acupunctura!

Acupunctura este o practica a medicinei traditionale chineze care are sute de ani vechime si este foarte eficienta in tratarea si ameliorarea anumitor afectiuni. Inca de cand vestul a importat aceste tehnici traditionale de medicina alternativa, acupunctura a avut sute de aparitii in media atat in America, Germania, cat si in Romania!

Acupunctura este un tratament care foloseste ace de otel foarte subtiri introduse in piele pentru a stimula anumite puncte ale corpului. Scopul este de a ameliora o stare de sanatate sau un simptom, cum ar fi durerea. Practica provine din medicina traditionala chineza. Studiile stiintifice au confirmat eficacitatea acestuia pentru unele afectiuni.

Acupunctorii care urmeaza principiile traditionale/vechi chinezesti se concentreaza exclusiv pe directionarea fluxului de qi (pronuntat „chee”) sau energie prin corp. Alti practicieni aplica medicina occidentala, folosind acele pentru a stimula sistemele corpului. Multi acupuncturi folosesc o combinatie a ambelor abordari.

O alta abordare de acupunctura trateaza durerea miofasciala. Aceasta afectiune comuna implica muschii si tesutul lor conjunctiv. Cand muschii sunt stresati, incordati sau raniti, ei formeaza adesea puncte de declansare – noduri stranse, dureroase. Un punct de declansare intr-un muschi poate crea durere intr-o zona diferita a corpului (durere referita).

Acupunctorii pot folosi terapia cu puncte de declansare pentru a usura durerea miofasciala. Acestea stimuleaza anumite puncte ale corpului pentru a calma durerea.

Medicina chineza numeste energia care curge prin corp qi. Practicienii medicinei chineze cred ca perturbarile qi-ului creeaza dezechilibre in energia corpului care duc la imbolnavire.

Unele forme de acupunctura urmaresc sa reechilibreze qi-ul cu ace care ating punctele de acupunctura (punctele de acupunctura) din tot corpul. Exista sute de puncte in corp de-a lungul a 14 meridiane majore, numite si canale de transport de energie.

Acele stimuleaza sistemele existente ale corpului pentru a:

-Reactioneaza la o boala sau simptom.

-Reechilibreaza corpul.

-Elibereaza substante chimice naturale, cum ar fi endorfinele, analgezicele naturale ale organismului si neurotransmitatorii, substante chimice care controleaza impulsurile nervoase.

La prima programare, acupuncturistul va discuta cu pacientii despre starea lor. Apoi, furnizorul va examina corpul pentru a cauta zone care vor reactiona la acupunctura. Acupuncturistul va pune ace in puncte in piele pe tot corpul sau in anumite zone.

Acele sunt sterile, de unica folosinta si subtiri ca parul uman. Un acupuncturist introduce ace la diferite adancimi, de la o fractiune de inch la cativa inci. Acele raman cateva minute sau pana la 20 de minute. Este posibil sa simtiti o intepatura mica cu fiecare ac. Este mai putin dureros decat vi se face injectie sau vi se recolteaza sange. Acele de acupunctura sunt mult mai subtiri decat acele medicale si sunt solide, nu goale.

Acele pot provoca unele senzatii musculare, cum ar fi durere surda sau furnicaturi. Medicul dumneavoastra va va cere sa raportati cand simtiti o greutate profunda sau amorteala. Aceste senzatii inseamna de obicei ca tratamentul functioneaza. Acupunctura are un efect calmant, asa ca poate doriti sa luati o plimbare acasa de la intalnirile voastre – in special la prima. Daca acest lucru nu este posibil, incercati sa va odihniti timp de cinci pana la 10 minute inainte de a conduce. Medicul dumneavoastra va poate sugera sa va luati usor timp de o zi sau doua dupa fiecare sesiune.

Acupunctura poate fi utila pentru o varietate de afectiuni, inclusiv:

Anxietate;

Artrita, care descrie afectiuni care implica inflamatia articulatiilor;

Durere pe termen lung;

Depresie;

Insomnia, o afectiune care implica dificultati legate de somn;

Migrenele, care sunt dureri de cap intense care includ adesea alte simptome;

Greata;

Congestie sinusala sau congestie nazala;

Stres;

Infertilitate, care descrie dificultatea de a ramane gravida;

Dependenta;

Aspectul pielii.

Beneficiile acupuncturii pentru sanatate pot varia in functie de individ. Tine cont ca pot fi necesare mai multe sedinte de acupunctura inainte de a observa vreun beneficiu. Cercetarile privind beneficiile acupuncturii pentru sanatate sunt inca limitate, cu toate acestea, exista unele studii care au descoperit ca acupunctura este utila pentru anumite afectiuni.

Un studiu privind optiunile de tratament fara medicamente pentru durerile de spate a aratat ca acupunctura a dus la dureri mai putin intense si la o mai buna functionare a spatelui imediat dupa un tratament. Pe termen lung, insa, nu a fost clar cat de util este tratamentul cu acupunctura.

Cercetarile asupra migrenelor efectuate pe o perioada de sase luni au aratat ca:

Acupunctura a reusit sa reduca frecventa simptomelor migrenei la jumatate la 41% dintre cei din studiu, comparativ cu cei care nu au apelat la acupunctura.

Acupunctura a fost observata ca fiind la fel de utila ca si medicamentele preventive pentru migrena.

Cercetarile care au analizat mai multe studii au sugerat ca acupunctura poate fi capabila sa imbunatateasca functia fizica a genunchiului pe termen scurt si lung la persoanele care sufera de osteoartrita a genunchiului. Cu aceasta afectiune, tesutul conjunctiv din genunchi se rupe. Acest studiu a mai constatat ca acupunctura a putut sa-i ajute pe cei cu osteoartrita la genunchi sa-si reduca durerea de genunchi, dar acest lucru a fost util doar pe termen scurt.

Acupunctura cosmetica, cunoscuta si sub denumirea de acupunctura faciala, este utilizata pentru a imbunatati aspectul pielii de pe cap, fata si gat. Intr-un mic studiu in care indivizii au avut cinci sedinte de acupunctura in trei saptamani, putin peste jumatate dintre participanti au aratat o imbunatatire a elasticitatii pielii, ceea ce ajuta pielea sa arate plinuta. Acupunctura este o alternativa foarte buna pentru persoanele care nu doresc sa apeleze la tratamentele farmaceutice.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.