Curiozitati Despre Beatles – Muzica Anilor ’60 Si Drogurile

Curiozitati despre Beatles si muzica anilor ’60

Exista multe curiozitati despre Beatles si muzica anilor 60. Vorbim aici, despre cateva dintre cele mai interesante.

Stilul de muzica psihedelic a fost creat in anii ’60 de catre muzicieni care scriau despre amintirile din timpul experientelor halucinogene provocate de droguri. Toti muzicienii renumiti: Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan si Eric Clapton, obisnuiau sa consume droguri in acea perioada.

Insa membrii trupei Beatles au inceput destul de devreme. Inca din timpul concertelor sustinute la Hamburg, lucrand cel putin 8 ore pe noapte, John Lennon, a inceput sa consume droguri. Facea asta pentru a putea rezista efortului din timpul concertelor. Obisnuia sa-si toarne stimulenti in bere, pe care o dadea rapid pe gat, abia apoi fiind gata sa urce pe scena.

Pe parcursul urmatorilor ani, John a recurs la numeroase metode pentru a scapa de dependenta. Printre acestea se numara: meditatii indiene, posturi si alte experiente spirituale. A resimtit insa simptomele incetarii consumului de droguri pentru tot restul vietii.

In confuzia tot mai mare a anilor ’60, Paul McCartney era la fel de dependent ca John. In 1967, a fost arestat de 3 ori pentru consum de LSD. In 1980, a fost prins in timp ce calatorea catre un concert, cu marijuana asupra sa. (evident a fost arestat si deportat de catre un ofiter vamal).

Consumul de droguri a influentat muzica formatiei Beatles, astfel aparand albumele ”Revolver” si ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club”.

Curiozitati despre Bob Dylan

curiozitati despre bob dylanTot din seria curiozitati despre muzica anilor ’60, il avem pe celebrul Bob Dylan. El le-a oferit pentru prima data marijuana celorlalti membrii in timpul unui extenuant turneu american. Acestia, la scurt timp, au inceput sa foloseasca droguri mai puternice. De exemplu: heroina, LSD sau mescalina.

In 1960, dorinta de a evada din realitate, a pus stapanire pe aproape toti membrii noii generatii (adeptii miscarii hippie). Astfel au inceput sa apeleze la droguri ca marijuana si LSD.

5/5 - (27 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.