Curiozitati Despre Vlad Tepes

Curiozitati despre Vlad Tepes: De unde vine numele Dracula

Sunt multe curiozitati despre Vlad Tepes. Dar, oare chiar stim de unde vine numele Dracula, si cum a ajuns celebru acum in intreaga lume sub acest nume?

Ce stim? Stim ca tatal lui Tepes a ramas in istorie cunoscut ca ”Vlad Dracul”, porecla primita de la niste tarani, care evident nu stiau carte. Se spune ca acesta a fost plecat intr-o calatorie, din care s-a intors purtand la gat cu o amuleta in forma unui Dragon. Simbolul acesta reprezenta primirea in societatea militaro-religioasa Ordinul Dragonului.

Cand s-a intors din calatorie, taranii care nu mai vazusera asa ceva vreodata, au ramas profund impresionati si totodata inspaimantati. Acestia i-au dat amuletei si domnitorului o conotatie mistica, asa ca, datorita acestui simbol i-au spus Dracul. Vlad Tepes a mostenit acest nume de la tatal sau, fiind initial cunoscut ca Vlad al II-lea Dracul. Ironia a facut ca fiului sa i se potriveasca si mai bine aceasta porecla, datorita cruzimii care la facut celebru. Cu toate acestea, el a ramas mai cunoscut  in istorie cu porecla de Tepes, dobandita in urma celebrelor executii prin tras in teapa.

In secolul XIX,  scriitorul irlandez Bram Stoker publica cartea Dracula (1897). Acesta s-a folosit de surse folclorice, mentiuni istorice si de experiente personale pentru a crea cerlebul personaj, ce il are la baza pe Vlad Tepes. Si combinand toate aceste surse, i-a spus simplu, Dracula.

Asadar, datorita succesului nuvelei lui Bram Stoker, domnitorul a devenit acum cunoscut in toata lumea sub numele de Dracula.

Te-ar putea interesa si: Curiozitati Despre China: 13 Poze Incredibile Dar Adevarate.

5/5 - (75 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.