Curiozitati Despre Charlie Chaplin – Primul Rol La Numai 5 Ani

Actor dintr-o intamplare – Curiozitati despre Charlie Chaplin

Exista multe curiozitati despre Charlie Chaplin, dar unele lucruri sunt mai putin cunoscute. Multa lume nu stie despre cum a urcat el pe scena la numai 5 ani, dintr-o pura intamplare.

Ei bine, in anul 1890, parintii lui Charlie Chaplin au divortat iar mama lui a trebuit sa se descurce singura cu el si cu fratele lui vitreg. Duceau o viata modesta, dat fiind ca mama lor (Hanna), era actrita in teatrul orasului. Lucrurile s-au schimbat insa in momentul in care Hanna a fost afectata de o boala a gatului.

Ea isi ducea frecvent copii la teatru si intr-o seara din luna ianuarie a anului 1894, trebuia sa joace la teatrul unei baze militare. Desi stia ca auditoriul era format din oameni prost crescuti si fusese chiar avertizata de catre alti artisti despre asta, ea a cantat in fata trupelor de soldati cu o voce care era deja ragusita. Huiduielile crancene ale publicului au fortat-o sa paraseasca scena, insa. Asa ca, regizorul artistic a trebuit sa improvizeze pentru a mentine buna dispozitie a auditoriului. A trebuit sa gaseasca pe cineva care sa-i tina locul. Si uite asa, l-a ales pe micutul Charlie Chaplin, despre care se stie ca pe atunci avea doar 5 ani.

Prima oara pe scena, la varsta de 5 ani

Regizorul l-a adus pe Charlie Chaplin in mijlocul scenei si a anuntat publicul ca baietelul o va inlocui pe mama sa. Lasat singur in mijlocul scenei, Charlie a privit inspre culise. Mama sa, avand o mima ingrijorata, il fixa, la randul ei cu privirea.

Acompaniat de o trupa live, a cantat cu toata puterea un cantec intitulat ”Jack Jones”. Stia ca numarul trebuie sa iasa bine, dat fiind ca mama sa nu mai putea canta. Era la jumatatea ”reprezentatiei” cand, deodata, au inceput sa curga monede pe scena. Chaplin s-a oprit din cantat si a anuntat: ”Voi continua dupa ce strang banii”. Un val de a rasete cuprins audienta. Mai mult, regizorul a venit pe scena cu o batista si a strans monedele. Cand a dat sa plece, baiatul a simtit ca i se iau banii si a fugit dupa el, starnind alte hohote de ras.

Pe atunci, baietelul de numai 5 ani nu prea stia de ce scena aceea era asa de amuzanta. Totusi, evenimentele petrecute in seara aceea l-au marcat profund pe Chaplin. Acela avea sa fie inceputul viitorului sa ca Rege al Comediei si ultima oara cand mama sa aparea pe scena.

S-ar putea sa iti placa si: Curiozitati Despre Mozart Si Beethoven

5/5 - (30 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.