Curiozitati Despre Beethoven Si Mozart

Exista multe curiozitati despre Beethoven si Mozart. Astazi, vorbim aici despre una foarte interesanta, mai putin cunoscuta public. Este vorba de intalnirea dintre cei doi mari compozitori. Asadar, iata povestea intalnirii dintre Ludwig si Wolfgang Amadeus.

curiozitati despre beethoven

Curiozitati despre Beethoven si Mozart: cand si cum s-au cunoscut

Prin anul 1788, un tanar muzician l-a vizitat pe Mozart la Viena. Tanarul acesta, care venea din Germania, nu era nimeni altul decat Ludwig van Beethoven. Nimeni nu banuia pe atunci ca acest tanar, avea sa devina un mare compozitor mai tarziu.

In timpul acelei vizite, Ludwig a cantat la pian pentru Wolfgang. Era o piesa minunata cu o interpretare pe masura. Amadeus insa, banuia ca fusese pregatita in prealabil si nu s-a lasat convins de geniul baiatului doar in urma acestei interpretari.

Se spune ca, in acel moment, baiatul a improvizat in jurul unei teme propuse de Wolfgang Amadeus. La auzul acesteia, ar fi afirmat in mod profetic, ca baiatul ”va da lumii un motiv de discutie”.

curiozitati despre mozart

Beethoven si-a exprimat intentia de a studia cu Mozart, dar cam doua saptamani mai tarziu a primit vestea ca mama sa era grav bolnava si, prin urmare, era fortat sa se intoarca acasa imediat.

Dupa moartea mamei sale, Ludwig a trebuit sa-si intretina familia, inlocuindu-si tatal ramas fara slujba. Asa ca, visul sa a fost amanat. In cele din urma, 4 ani mai tarziu, el s-a mutat la Viena, dar indragitul sau Amadeus murise deja.

S-ar putea sa iti placa si: Curiozitati Despre Charlie Chaplin: Actor Dintr-o Intamplare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.