Este posibil să realizăm implanturi dentare în doar o zi?

Când vorbim despre implanturi dentare pentru toată arcada, este posibil ca dinții să fie montați în aceeași zi.

În schimb, pentru un singur implant dentar, procedura necesită mai mult timp și nu se poate finaliza în doar o zi.

Daca doriti mai multe detalii despre costurile aferente procedurii de implant dentar, vizitati pagina cat costa un implant dentar.

Procedura implantului dentar individual și durata acesteia

Când este vorba despre înlocuirea unui singur dinte, o grefă osoasă este adesea necesară pentru a asigura suficientă densitate a osului maxilarului.

Vindecarea acestei grefe poate necesita un interval de 4 până la 6 luni. Odată cu vindecarea grefei, se poate proceda la inserția implantului dentar.

Totuși, fixarea efectivă a coroanei va fi amânată. Asta deoarece implantul necesita un interval de osteointegrare, sau alipire la osul maxilarului, care poate oscila între 3 și 6 luni.

Montarea prematură a coroanei, înainte ca acest proces să fie complet, ar putea cauza presiuni datorate masticatiei, ce ar putea compromite stabilitatea implantului, ducând la posibile complicații.

Implanturi complete într-o singură zi

În cazurile care implică toată arcada dentară, abordarea poate fi diferită. Datorită multiplelor opțiuni pe care chirurgul le are pentru inserția în osul maxilarului, grefele osoase s-ar putea să nu fie imperativ necesare.

Când există o pierdere osoasă considerabilă, o soluție poate fi implanturile zigomatice. În acest context, o proteză totală se atașează pe 4-6 implanturi care sunt poziționate uniform în osul maxilar.

Această metodă asigură o distribuție echilibrată a presiunii, permițând astfel fixarea dinților în aceeași zi cu plasarea implanturilor.

Implantare dentară într-o singură zi: realitate sau mit?

implant dentar intr-o zi

Chiar dacă există posibilitatea de a obține o arcadă completă de dinți într-o zi, este recomandat ca acești dinți să fie provizorii.

La aproximativ 6 luni după, pacienții pot opta pentru un set de dinți permanenți din zirconiu, personalizat conform cerințelor lor.

Astfel, răspunsul la întrebarea dacă dinții pe implanturi pot fi montați în doar o zi este nuanțat. Totul depinde de tipul de implant și de particularitățile fiecărui pacient.

Legende privind implanturilor realizate într-o zi

Un mit des întâlnit susține că implanturile efectuate într-o singură zi sunt mai puțin rezistente sau nu oferă eficiența așteptată.

Totuși, inovațiile tehnologice și metodologiile chirurgicale contemporane demonstrează că aceste proceduri sunt la fel de fiabile și durabile ca și cele care se desfășoară pe o perioadă mai lungă. Riscuri și Restricții

Implanturile realizate într-o zi nu sunt potrivite pentru toată lumea. De pildă, fumătorii au o probabilitate mai crescută de a se confruntă cu complicații, la fel ca persoanele cu afecțiuni precum diabetul.

Este crucial să se efectueze o evaluare detaliată a sănătății generale, dar și a condiției osului și gingiilor înainte de a opta pentru această procedură.

Costurile asociate

O altă considerație importantă sunt costurile. Deși implanturile complete într-o singură zi pot părea mai convenabile din punct de vedere al timpului, ele pot fi și mai costisitoare.

Este vital să înțelegeți pe deplin structura de costuri înainte de a vă angaja într-un astfel de tratament.

Succesul implanturilor pe durată îndelungată

Pentru ca implanturile dentare să reziste în timp, îngrijirea de după intervenție este esențială. Fie că alegeți implanturi individuale sau pentru întreaga arcadă, respectarea indicațiilor medicului este vitală pentru o recuperare fără incidente. Vezi şi etapele intervenției în implantul dentar.

Alegerea dintre implanturi dentare realizate într-o singură zi sau printr-un proces extins depinde de diverse aspecte, precum starea de sănătate, cerințele individuale și resursele financiare.

O comunicare sinceră și amănunțită cu dentistul vă poate lumina cu privire la cea mai indicată opțiune.

Așadar, dacă ne întrebăm dacă implanturile dentare se pot face într-o singură zi, răspunsul nu este simplu și variază în funcție de context.

O consultație atentă cu un expert vă poate ghida spre soluția ideală, asigurându-vă un zâmbet estetic și sănătos pe termen extins.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.