Se apropie sezonul cald – ce pantofi pentru copii sunt potriviți pentru joacă?

Odată cu creșterea temperaturilor şi apetitul celor mici pentru activități exterioare se mărește. În contextul în care copiii petrec mai mult timp în parcuri, pe terenul de joacă, în curtea școlii sau în natură şi ţinutele trebuie adaptate. Reînnoirea garderobei, achiziționarea de haine comode potrivite vârstei şi pantofi copii sunt, activități ce trebuie tratate cu maximum de atenție de părinți.

În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenția asupra articolelor de încălţăminte, să descoperim cum trebuie acestea selectate, dar şi care sunt cei mai buni pantofi copii pentru activităţile de exterior.

Alege mărimea potrivită a pantofilor

Copii pot avea salutări de creștere foarte rapide de la un sezon la altul. Nu mică este mirarea dacă pantofii achiziţionaţi cu trei luni în urmă nu se mai potrivesc şi creează celor mici disconfort. Pentru a-i încuraja pe micuţi să petreacă cât mai mult timp în aer liber este important să se țină seama de confortul personal. Pantofii selectați nu trebuie să fie prea mari să sară din picioare în timpul folosirii, nici prea mici să strângă şi să creeze disconfort. Poți opta pentru pantofi sport pentru joacă. Alege modele cu sisteme de închidere cu arici sau fermoar ce permit încălţare şi descălţare rapidă. Evită şireturile până ce micuţii ajung la o vârstă suficient de mare când vor putea lega singuri încălţămintea. Alege pantofi copii cu design modern, tălpi uşoare ergonomice ce susțin sănătatea picioarelor. 

Optează pentru încălţăminte copii din piele naturală

Fără îndoială cele mai potrivite articole de încălţăminte sunt cele realizate din piele naturală. Acest material are flexibilitate ridicată, fapt ce sporește starea de confort. De asemenea este un material care permite aerisirea corectă a picioarelor, şi care totodată nu permite înmulţirea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute. Cei mici se vor putea bucura de joacă chiar şi când temperaturile sunt mai ridicate fără a se simţi stânjeniţi de transpiraţia picioarelor sau mirosuri neplăcute.

Optează pentru încălţăminte copii din piele naturală cu decupaje ample pentru zilele când temperaturile sunt mai ridicate. Designul astfel realizat le va permite celor mici să se bucure de libertate de mişcare şi confort ridicat.

Ține cont de preferințele personale ale micuţilor

Pentru că vorbim de copii, cu siguranţă, trebuie să ținem seamă de preferințele personale. Dacă băieţii apreciază încălţămintea care nu pune probleme la încălţare şi descălţare, dar care au culori neutre sau reci, trebuie să ştii că fetiţele se vor simţi confortabile cu articole de încălţăminte în culori vesele, pastel. Domnişoarele vor prefera încălţămintea cu imprimeuri, cu nasturi sau fermoare decorative, piesele care se vor evidenţia prin culoare şi accesorizare. 

Selectarea articolelor de încălţăminte trebuie tratată cu maximum de responsabilitate. De aceste piese depind starea de confort a micuţilor şi implicit timpul petrecut în natură.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.