Sistemele fotovoltaice On-Grid 8.84 Kwp de la Voltech

Energia solara este o resursa foarte avantajoasa pentru cei care doresc sa nu plateasca facturi mari distribuitorilor de energie, insa ramane si o cale sigura de a fi independenti.

Site-ul magazinului Voltech.ro ofera o gama vasta de sisteme fotovoltaice on-grid, care pot fi integrate cu usurinta in orice locuinta din Romania, pentru a creste valoarea locuintei, dar si pentru a avea unele beneficii. Soarele este disponibil pentru utilizarea din abundenta, iar sistemele solare folosesc tehnologii eficiente pentru recoltarea si transformarea acestei energii in energie electrica cu metode predefinite. Panourile solare servesc scopului de a colecta energia solara si de a o converti prin efectul fotovoltaic (PV) in energie electrica. Multe case au un acoperis sau o curte, care poate fi utilizata pentru instalarea sistemelor solare pentru a genera electricitate. Un sistem solar de acasa trebuie sa furnizeze energie electrica suficienta pentru a satisface toate nevoile de energie de acasa. Ofera curent alternativ, deoarece de obicei toate gospodariile folosesc curent alternativ pentru a opera sisteme de iluminat, electronice, electrocasnice si utilaje precum masini, frigidere, mixere, ventilatoare, aparate de aer conditionat, televizoare si sisteme de muzica, indiferent de marimea si tipul acestora.

Un sistem on grid, cunoscut si sub numele de sistem solar legat de retea, este cea mai raspandita forma de acoperis solar din intreaga lume. Aceste sisteme nu au nevoie de baterii si sunt conectate la reteaua electrica. Este cel mai potrivit pentru clientii cu energie stabila a retelei si intreruperi minime de curent. In afara de case, chiar si institutiile de invatamant, unitatile industriale, unitatile comerciale utilizeaza aceste sisteme ca sursa principala de energie.

Un sistem on grid este conceput pentru a permite mai intai aportul consumului de energie solara de catre client. Dincolo de asta, daca clientul are nevoie de o putere excesiva, aceasta este extrasa din retea. Daca necesarul de energie al clientului este mai mic decat puterea generata de sistemul solar, unitatile solare in exces sunt exportate in retea.

Avantajele unui sistem solar on grid 

  1. Reducere enorma a facturilor de energie electrica 

Cu un contor plasat, consumatorul trebuie sa plateasca doar surplusul de energie electrica pe care il consuma, asigurandu-se ca factura generata in fiecare luna este redusa drastic. Multi dintre clienti au reusit sa isi reduca facturile lunare cu 90%. 

  1. Intretinere usoara 

Eliminarea bateriilor din sistemul de pe retea face intretinerea destul de usoara. De asemenea, elimina costurile de intretinere a bateriilor. 

  1. Sincronizati cu alte surse de energie 

Aceste sisteme se pot sincroniza si cu un generator diesel la fata locului. Acest lucru este important in cazul in care puterea retelei nu este disponibila. (Ar trebui sa consultati lucrari sau articole tehnice pentru a afla mai multe despre acest lucru).

  1. ROI mai bun 

Costul unui sistem solar la retea este mai mic decat celelalte tipuri de sisteme solare, deoarece nu exista baterii. De asemenea, genereaza cea mai mare cantitate de energie comparativ cu alte tipuri de sisteme solare. Intretinerea minima si reducerea facturilor lunare de energie asigura clientului un ROI de 25-30%. Aceasta inseamna ca clientul castiga 25.000 Rs pentru fiecare 100.000 pe care il investeste in energie solara. 

Cu aceste avantaje, un sistem integrat in retea este cel mai potrivit pentru un client cu o retea stabila si cu intreruperi minime de curent. In afara de case, chiar si institutiile de invatamant, unitatile industriale, unitatile comerciale pot instala un sistem pe retea, deoarece sistemul se poate sincroniza cu generatoarele diesel pentru a furniza energie neintrerupta.

Sistemul On-Grid 8.84 Kwp poate fi folosit cu incredere intr-o locuinta de dimensiuni medii fiind una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si, in al doilea rand, o sursa generatoare de venituri. 

Acest kit contine: 

– Panou fotovoltaic policristalin 260Wp (34 buc); 

– Invertor on grid Fronius Primo 8.2-M (1 buc); 

– Fronius Smart Meter 63A-1 (1 buc);

– Kit prindere standard plan inclinat (1 kit);

– Kit Conectica in limita a 60 ml de cablu solar (1 kit). 

La polul opus, un sistem solar OFF-GRID este bine conceput pentru a genera suficienta energie pe tot parcursul anului pentru a satisface nevoile unei gospodarii, chiar si in adancurile iernii, cand este mai putin soare. Cu toate acestea, deoarece nu exista o conexiune a retelei electrice la un sistem solar in afara retelei, este necesara stocarea bateriei. 

Costul ridicat al bateriilor si al invertoarelor implica faptul ca sistemul solar in afara retelei este mai costisitor decat alternativele, astfel incat acestea sunt de obicei necesare numai in zone mai indepartate, departe de retea. Cu toate acestea, costurile bateriilor se reduc intr-un ritm ridicat, astfel incat cererea pentru un sistem solar off-grid este acum in crestere, chiar si in orase si sate.

Sistemele de energie solara sunt o forma de energie curata, regenerabila si au multe beneficii in functie de tipul de sistem pe care l-ati ales. Cunoscand avantajele unui sistem solar atat in retea, cat si in afara retelei, il puteti selecta in functie de nevoile voastre. Cu sistemul solar adecvat si o instalare adecvata, puteti avea energie curata si rentabila, fara a fi ingrijorat de problemele de intretinere.

Magazinul Voltech.ro este de mult timp furnizorul multor profesionisti si multor clienti rezidentiali, avand o gama de produse de calitate, la preturi foarte avantajoase! Orice locuinta va beneficia in urma unui sistem de panouri fotovoltaice!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.